Fon vokser seg stor

Daglig leder Jarle Hillestad har sett selskapet vokse fra 55 millioner i år 2000, til 220 millioner kroner i 2011. Nå ligger Carl C. Fon an til 300 millioner i år, med mål om 400 millioner i 2015. – Størrelsen har gjort det lettere å vokse, sier Hillestad. Foto: Paal Even Nygaard

Daglig leder Jarle Hillestad har sett selskapet vokse fra 55 millioner i år 2000, til 220 millioner kroner i 2011. Nå ligger Carl C. Fon an til 300 millioner i år, med mål om 400 millioner i 2015. – Størrelsen har gjort det lettere å vokse, sier Hillestad. Foto: Paal Even Nygaard

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

På ett år har Carl C. Fon økt omsetningen med 80 millioner kroner. og antall ansatte fra 94 til 147.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I april 2011 ble entreprenørselskapet med adresse på Nordre Kullerød overraskende solgt til giganten NCC. Det har ikke vært noen ulempe for noen av dem.

– Jeg tror ikke vi hadde fått til denne veksten uten. Men det var også en del av strategien ved å selge, sier daglig leder Jarle Hillestad, som tidligere var medeier.

Del på Facebook

Fordel for begge

Ikke bare fikk Carl C. Fon tilgang på større kontrakter; NCC hadde også behov for en maskinentreprenør. Samspillet dem imellom er godt synlig på den nye E18-parsellen.

– Det er ikke sikkert NCC hadde fått disse store kontraktene uten oss, sier Hillestad.

I år ligger selskapet an til å passere 300 millioner kroner i omsetning. I 2015 er målet 400 millioner. Selv om arbeidet som nå er i gang på E18 da vil være ferdig, tror Hillestad på nye større oppdrag på E18 lenger sør, og ikke minst på utbyggingen av Vestfoldbanen.

Satser fortsatt lokalt

Men det er ikke bare de store anleggene som gir vekst.

Nylig undertegnet selskapet en kontrakt på 40 millioner kroner om oppgradering av gamle E18 mot Stokke. Dette arbeidet starter om noen uker.

– Det vil stadig være nye utbygginger på vei, og stor tilflytting vil kreve flere boliger. Jeg tror vi i Vestfold vil være heldige med stor vekst lenge, sier Hillestad.
Selv om det har blitt flere store kontrakter, glemmer ikke selskapet sitt lokalmarked. Ifølge Hillestad har NCC latt dem jobbe som før og sagt ja til investeringer på flere titalls millioner kroner i maskinparken siden salget i fjor.
Hillestad tror heller ikke konkurrentene er kjørt i grøfta av selskapets vekst.

– Generelt er det stor aktivitet i anleggsbransjen i Vestfold, også i lokalmarkedet. Og de konkurrentene vi har hatt, har vi fremdeles.

En del av veksten har kommet i Østfold, der det nå jobber 15 personer på E18. De fleste av disse er rekruttert i dette fylket.
– Det er en utfordring å rekruttere nye, men det har gått lettere i år, enn i fjor.

Ikke merket forskjell

Daglig leder Jarle Hillestad har vært i selskapet i 12 år. Grunnarbeider Finn Willy Magnussen har vært ansatt i 16 år, fra den gang de bare var 11-12 ansatte.
– Hvordan er det å jobbe under ny eier?
– Vi har ikke merket noen forskjell, sier Magnussen.

Artikkeltags