Freder unge, svake, eldre, biler og ansatte

Høyre går for at ordningen med gratis kantsteinsparkering fortsetter. Det synes Ellen Damhaug Scheel fra Oslo er veldig bra. Hun besøker ofte Sandefjord, og nyter godt av å kunne sette fra seg bilen i sentrumsgatene uten å betale.Foto: Kurt André Høyessen

Høyre går for at ordningen med gratis kantsteinsparkering fortsetter. Det synes Ellen Damhaug Scheel fra Oslo er veldig bra. Hun besøker ofte Sandefjord, og nyter godt av å kunne sette fra seg bilen i sentrumsgatene uten å betale.Foto: Kurt André Høyessen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ingen ansatte kommer til å miste jobben når kommunen setter i gang budsjettbarberingen neste år.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Som Sandefjords Blad har omtalt en rekke ganger, så skal kommunebudsjettet barberes med 72 millioner kroner årlig fra 2013.

Del på Facebook

Det har vært luftet en rekke spareforslag, og mange kommunalt ansatte og brukere av kommunale tjenester har uttrykt bekymring og usikkerhet for hvordan kuttene vil ramme.

Ingen ansatte må gå

Hvor sparekniven vil skjære dypest blir klart når politikerne legger fram sine kuttforslag 24. april, men allerede nå er det på det hvor kuttene ikke rammer.
Ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H), opplyser overfor de andre i det såkalte ad hoc-utvalget som er nedsatt i forbindelse med kuttene, at Høyre har bestemt seg for å frede følgende poster i kommunebudsjettet:

  • Ingen ansatte skal sies opp.
  • Ingen sykehjemsplasser vil forsvinne.
  • Sosialmedisinsk senter skal fortsette som før.
  • Tiltaksbasen for ungdom med rusproblemer skal bestå.
  • Senterdriften skal ikke rammes.
  • Driften av Varden grendehus skal fortsette som før.
  • Sandefjord kommune opprettholder ordningen med kantstensparkering.
  • Tilskuddsordningen til frivillige lag og foreninger blir ikke berørt.

Vi vil ikke kutte i tilbud til mennekser som er aller mest avhengige av kommunale tjenester.


Ovenstående er altså Høyres fredningsforslag, men ser vi på hvordan bystyret er sammensatt, blir det neppe avvik fra denne lista når budsjettet vedtas i desember.

Langt på vei enige

Øvrige partier i ad hoc-utvalget antyder at de langt på vei er enige i Høyres prioriteringer.

– Arbeiderpartiet er med på det aller meste av det ordføreren skisserer. Vi vil ikke kutte i tilbud til mennekser som er aller mest avhengige av kommunale tjenester, sier Morten Istre. Han sier de utelukkende har mindre avvik hva gjelder Høyres forslag.

Vi ønsker skattesterke og pengesterke personer som ønsker å bidra, til byen.

Fremskrittspartiets Vidar Andersen vedgår at politikerne står overfor store utfordringer, men varaordføreren har følgende gladmelding til kommunens ansatte fra sitt parti:

– Utgiftene skal begrensens, men ingen ansatte må gå.

Jubel på Varden grendehus

Ungdommene på Varden grendehus kan omsider juble etter en lang periode med usikkerhet.

Å avvikle driften av Varden grendehus er én av mange muligheter administrasjonen har sett på for å spare penger i åra som kommer. Denne muligheten har ligget som et klamt teppe over både brukere og drivere siden muligheten kom opp i begynnelsen av februar. Derfor var det en svært lettet leder Inge Karlsen som mottok nyheten om at grendehuset skal fortsette å tilhøre framtida.

– Vi som jobber her, har brukt veldig mye tid på å fundere på hva som skal skje. Vi har også hatt sterkt søkelys på å informere foreldre om den usikre situasjonen, sier Karlsen som karakteriserer den gode nyheten fra ordføreren som veldig veldig hyggelig.

Han og de andre ved grendehuset gleder seg nå til endelig å kunne tenke framover, til atter å kunne legge planer for framtida.

– Før denne nyheten kom, har vi sett med gru fram mot høsten, sier Karlsen.

Nå er gru byttet med glede.

– Skal gjøre oss lekre

Kommunen skal spare for å få orden i økonomien, men like viktig er det å øke inntektene.

Ad hoc-utvalgets medlem fra Venstre, Karin Virik, ønsker å gi etatene i kommunen i oppdrag å lenge fram hvordan de konkret kan øke inntektene. Hun tenker ikke nødvendigvis i form av økte skatter og avgifter, men heller hvordan vi skal øke Sandefjords attraksjonsnivå overfor såkalte kloke hoder og bidragsvillige innflyttere som på sikt skal gi byen en mer stabil økonomi.

Å selge eiendom, ser hun på som en kortsiktig løsning.

Fremskrittspartiets Vidar Andersen mener at skal vi tiltrekke oss folk, så må vi slutte å si nei til nyetableringer. Det svarer ordføreren Bjørn Ole Gleditsch (H) slik på:

– Vi skal være en ja-kommune. Vi ønsker skattesterke og pengesterke personer som ønsker å bidra, til byen . Det ønsker vi å signalisere, sier ordføreren.

Artikkeltags