Gå til sidens hovedinnhold

Frykter el-stråling på Torget

Artikkelen er over 10 år gammel

Christa Lien, som lider av el-overfølsomhet, håper forslaget om trådløst nettverk på Torget ikke blir en realitet.

Sandefjords Blad skrev i forrige måned om ordfører Bjørn Ole Gleditschs idé, på vegne av Høyre, om å tilby trådløst nettverk gratis på Torget, i anledning den kommende oppussingen av Torget.

Del på Facebook


Mange har ønsket dette forslaget velkommen, men Christa Lien er imidlertid ikke en av dem. Hun lider nemlig av el-overfølsomhet, og reagerer derfor veldig på ordførerens idé.
– Hvis dette forslaget blir vedtatt vil jeg få problemer med å bevege meg på Torget – selv om det kun blir soner med trådløst nettverk. Det stråler nemlig langt utover sonene, for det er veldig vanskelig å avgrense dette. Så jeg kommer ikke til å benytte meg av Torget noe mer om forslaget vedtas, for da vil jeg få mange plager på grunn av strålingen, forteller hun.

LES OGSÅ: - Et overtramp

LES OGSÅ: - Langt under grenseverdien

Mange plager

Lien har slitt med plager knyttet til el-overfølsomhet i snart 20 år, og plagene er visstnok mange.
– Trykkende hodepine, trøtthet, søvnvansker, hårtap, øresus og øyesmerter er det jeg sliter med i forhold til el-stråling, opplyser Lien.

LES OGSÅ: Tilrettelegger med soner

Ikke alene om problemet

Hun er visstnok ikke alene om å ha slike plager. Lien kjenner nemlig mange i Sandefjord som sliter med det samme.
– Jeg er på ingen måte alene om å lide av el-overfølsomhet. Det er flere andre som sliter med dette i Sandefjord. De negative konsekvensene ved et trådløst nettverk på Torget vil derfor gå ut over mange. Så dette forslaget synes jeg virkelig ikke noe om, påpeker Lien, og fortsetter:
– Man bør også tenke på dem som jobber på eller ved Torget. De vil jo også bli utsatt for mye stråling, så ordføreren og de andre politikerne bør tenke seg nøye om før de vedtar et slikt forslag.

LES OGSÅ: Enig i Kritikken

LES OGSÅ: Nettverket ditt kan være åpent for uvedkommende