Gå til sidens hovedinnhold

Funn skal stilles ut lokalt

Artikkelen er over 9 år gammel

Vestfoldmuseene vil gjøre både utgravinger og gjenstander tilgjengelig for publikum.

– Vår rolle er å lage en spennende formidling, med lokal utstilling i Sandefjord sentrum, sier Lena Fahre, ansvarlig for formidling i Vestfoldmuseene.

Del på Facebook

Hun vedgår at Sandefjord har kommet litt i bakgrunnen når det gjelder formidling. Det skal prosjektet Gokstadhaugen Revitalisert gjøre noe med. Under utgravningene som nå skal gjøres på Heimdal skal publikum få følge arbeidet. Deretter skal både eventuelle nye funn, og tidligere funn stilles ut i et lokale i sentrum. Det skal også lages plansjer og kart.
I tillegg til dette lages det nå en virtuell framstilling av Gokstadhaugens indre som skal kunne lastes ned fra internett.
– Nå blir det kjempespennende å se hva som blir funnet i den mulige landsbyen på Heimdal, sier Fahre.
Prosjektet er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo ved Kulturhistorisk museum, Kulturarv i Vestfold fylkeskommune og Vestfoldmuseene. Det er også støttet av Anders Jahres Humanitære Stiftelse.
Det er foreløpig ikke bestemt når utstillingen kan bli realisert, men trolig ligger det an til kun en midlertidig utstilling. Hva som i så fall skjer med funnene kan ikke Fahre svare på i dag.
– Nå må vi få tid til å områ oss. Vi i Vestfoldmuseene gleder oss veldig. Dette er en arkeologs drøm.

Kommentarer til denne saken