– Jeg synes det er bittert. Både stoltheten og økonomien har fått seg en smell. Vi hadde hatt mer glede av pengene om vi hadde brent dem i peisen, sier Stein-Herman Stordalen.

Del på Facebook

To ukers tur

Da familen skulle bestille tur, gikk de på nettet for å finne flybilletter.

– Vi fant et nettsted som tilbyr flybilletter til gunstige priser – Yourtripguides.com. Nettstedet hadde en god søkemotor, IATA-merking, VISA-, PayPal- og Mastercard-merking, og så generelt pålitelig ut, sier Stein-Herman.

Han betalte billettene med bankoverføring til Yourtripguides.com, og mottok elektroniske billetter på e-post.

– Alt så bra ut, helt til jeg skulle sjekke med flyselskapene at vi fikk sitte sammen på de forskjellige flyvingene, sier han.

Ingen kunne finne familien på verken de oppgitte bookingnumrene eller via de elektroniske billettene. Stordalen prøvde så å kontakte leverandøren, men ingen svarte. Nettsiden var dessuten ikke lenger aktiv.

LES OGSÅ: Her finner du reiser fra Sandefjord Lufthavn Torp

Misfornøyd med politiet

Stein-Herman anmeldte svindelen til politiet i Sandefjord, men er lite fornøyd med hvordan saken har blitt håndtert.

– Vi har fått klare indikasjoner om at dette er sak som ble for ressurskrevende og som ligger utenfor deres grenser, så jeg mistenker at saken blir henlagt.

Politiinspektør Kjetil Baustad Egelie bekrefter mistanken.

– Dette er en type sak vi i stor grad må la ligge hvis det ikke kommer inn ytterlige opplysninger. Ofte er det veldig få spor å gå etter for å oppklare en slik type nettsvindel, å man lykkes sjelden å finne fram til hvem som står bak, sier han.

Kontaktet TV2 Hjelper deg

Som siste innsats har familien nå fått TV2 Hjelper deg på saken, men heller ikke de har kommet i kontakt med leverandøren, melder tv2.no.

Trolig er pengene borte for godt. Stein-Herman har vært i kontakt med Skandiabanken for å be dem tilbakekalle transaksjonen, men banken påtar seg ikke ansvar ettersom det er han selv som har bedt om å få pengene overført. Heller ikke reiseforsikringen familien har gjennom Europeiske dekker svindelbilletten.

Kan stå bak flere sider

– Det er flaut og pinlig. Vi er voksne mennesker som har reist mye før. Men det jeg synes er verst er at ingen myndighetsorganer vil ta ansvar for å stoppe disse kjeltringene, sier han.

Etter å ha gjort litt research, mener nemlig Stein-Herman at de samme personene bak Yourtripguides.com kan stå bak flere lignende nettsider som fortsatt operative.

Kjøpte «ekte» billetter

Selv om det svir å bli svindlet for mange tusen kroner, blir det likevel tur til Thailand for familien Stordalen. Dette for å ikke tape hotelloppholdet på Krabi i 14 netter for til sammen 14.500 kroner som de bestilte sammen med flybillettene.

– Vi bestilte nye billetter fra Göteborg for 23.000 svenske kroner. På en måte synes vi at vi var heldige i uhellet som fant en såpass rimelig flyging, sier Stein-Herman.

På forsiden av sb.no nå:

Vill biljakt etter at 21-åring ble slått ned

Måtte sette fram ekstra stoler da presidenten kom

Naboene tok tre tyver på fersken da de skulle inn soveromsvinduet