Gir bedrifter et puff

Dette er studentene som utgjør sommerdesignkontoret i Vestfold. Margrethe Haugen (f.v., NTNU), Wanda Nyberg (NTNU), Cathrine Einarsson (HiOA), Mikael Johansen, (AHO) og Hannah Norstrøm Berg (HiOA).

Dette er studentene som utgjør sommerdesignkontoret i Vestfold. Margrethe Haugen (f.v., NTNU), Wanda Nyberg (NTNU), Cathrine Einarsson (HiOA), Mikael Johansen, (AHO) og Hannah Norstrøm Berg (HiOA). Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fem unge designstudenter med kloke hjerner og kreative ideer er sendt ut for å hjelpe Vestfold-bedrifter med design.

DEL

– Den kanskje viktigste oppgaven for oss blir å få bedriftene til å forstå at vi som designere kan hjelpe dem, sier Cathrine Einarsson, student fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), som også leder sommerdesignkontoret.


Mandag ble kontoret offisielt åpnet på næringsområdet Sjøparken Vekst i Larvik. Designstudentene tar ikke ferie. I løpet av sju sommeruker skal studentene bistå åtte utvalgte bedrifter med produktutvikling.

Tar ikke ferie

– Sju uker er kort tid, men vi vil hjelpe bedriftene på vei med å skissere et konsept eller en utforming, som bedriftene selv må ta videre, forklarer Margrethe Haugen, student ved Norges teknisk- naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim.
De fem tilreisende er innlosjert i sykkelavstand fra designkontoret, og får samtidig en smak av sommer i Stavern og Larvik .

LES OGSÅ: Norsk design flyr høyt
– Vi er glade for at kontoret fikk sin plassering i Larvik, sa ordfører i Larvik, Rune Høiseth, som liker kompetansetilførselen og oppmerksomheten det gir.
Kontoret vil utvikle ideer på bakgrunn av bedriftenes ønsker.

Også i Alta og Oslo

Sommerdesignkontoret åpnes for første gang i Vestfold. Også Finnmark og Oslo får sine kontorer. Sommerdesignkontor ble prøvd ut første gang for sju år siden. Konseptet er blitt til i et samarbeid mellom Bedriftsforbundet, Innovasjon Norge, NTNU og vertskommunen.

LES OGSÅ: Denne fasaden består av 200 ulike planter

Bedrifter i fylket og omegn ble invitert til å melde seg på med sine problemstillinger. Det er deretter gjort en vurdering av deltagelse ut fra helhetssyn, som hvilke oppgaver bedriftene ønsker å få løst og studentenes kompetanse. Etter endt sommeroppdrag kan bedriften engasjere profesjonelle designere til å fortsette arbeidet.

Jobber for steinbedrift

De utvalgte bedriftene ble presentert under åpningen. De er Rocks of Norway ved sandefjordingen Torger Lingelem, og Holtens i Stavern, Fertility Team, Nøtterøy, Anders Walmann, Grimstad og Refsports, Kragerø.

Artikkeltags