– Gleditsch må fortelle

Anders Hansen i Sandefjord Høyre taler sin ordfører midt imot, og ber Bjørn Ole Gleditsch informere om hva som er årsaken til rabalderet rundt Alf Reidar Fjelds avgang på Torp. FOTO: ATLE MØLLER

Anders Hansen i Sandefjord Høyre taler sin ordfører midt imot, og ber Bjørn Ole Gleditsch informere om hva som er årsaken til rabalderet rundt Alf Reidar Fjelds avgang på Torp. FOTO: ATLE MØLLER Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sandefjord Høyres eks-leder Anders Hansen mener ordfører Bjørn Ole Gleditsch ikke kan nekte å si hva som førte til Alf Reidar Fjelds avgang.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det er klart at han er i et dilemma som ordfører og styreleder, men som ordfører kan han ikke nekte å fortelle dette. Uenigheten må fram i dagen, slik at Sandefjords innbyggere får anledning til å sette seg inn i saken på en ordentlig og skikkelig måte. Enten har styret bestemt seg for å gjøre dette koste hva det koste vil, eller så har de ikke hatt den hele og fulle oversikt, sier Hansen.

LES HVA ORDFØREREN SVARER HER: – Ingen andre har krav på informasjon

Jeg er nesten overrasket over hvor aggressive folk er om det som har foregått.

– Eies av oss alle

Han minner om at Sandefjord kommune tross alt eier 35,7 prosent av flyplassen, og at innbyggerne derfor har et berettiget krav på å få vite.

– Vi eier dette sammen! Flyplassen er et viktig ledd i vår regionale utvikling, og dersom uenigheten handler om strategi rundt utvikling og eventuell ny terminal, må vi som eiere også få innsyn i prosessen, mener Hansen. Han synes ikke det holder at det bare er styret som har innsikt i prosessen.

– Jeg er nesten overrasket over hvor aggressive folk er om det som har foregått. Jeg har fått utrolig mange henvendelser fra folk som stiller spørsmål ved prosessen, sier Hansen.

LES OGSÅ : Alf-Reidar Fjeld sluttet på dagen

LES OGSÅ: Vil ha Alf Reidar Fjeld tilbake

Bør informere i full åpenhet

Varaordfører Vidar Andersen (FrP) er enig med tidligere Høyre-leder Anders Hansen i at oppsigelsen av Alf Reidar Fjeld er en viktig sak for innbyggerne i Sandefjord – siden kommunen har så stort eierskap i flyplassen.

Jeg kunne ønsket en bedre informasjon, og den bør skje i full åpenhet. Jeg føler ikke at jeg som eierrepresentant på vegne av formannskapet vet hva som er den egentlig årsaken. Fjeld har vært og er en driftig og dyktig kar. Han får en tragisk sorti, sier Andersen.

LES OGSÅ: – Oppsigelsen usaklig, saksbehandlingen amatørmessig

– Har krav på informasjon

Han mener styret i lufthavnen må se seg selv i speilet.
De må ta inn over seg at de i hovedsak sitter som representanter for offentlig eierskap. Det gir allmennheten et større krav på informasjon enn om det for eksempel skulle vært Jotun AS, sier Andersen.

LES OGSÅ: Torp-styret mener Fjeld har for store forventninger

Artikkeltags