Gründere får 15 minutter på å presentere sin idé

Utnytter tiden: Camilla Bilstad Johannessen (t.v.) har flere spørsmål om blant annet oppstartslån til Merete Mathisen fra DNB. Begge foto: Atle Møller

Utnytter tiden: Camilla Bilstad Johannessen (t.v.) har flere spørsmål om blant annet oppstartslån til Merete Mathisen fra DNB. Begge foto: Atle Møller

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Gründere får mulig­heten til å stille alle spørsmålene de har til ulike aktører, men det gjelder å holde seg på tida.

DEL

– Jeg gir beskjed når 15 minutter har gått, da må dere gå videre og gi plass til nestemann, sier Anne Grethe Bakken, leder av START i Vestfold.

Camilla Bilstad Johannessen setter seg ned med regnskapsfører Knut Arne Wold fra Norgesregnskap, og finner fram alle spørsmålene hun har forberedt. Det gjelder å benytte seg av sjansen nå når man har den.

Speed-daten mellom gründere og ulike aktører som kan bistå i oppstartsfasen, ble arrangert på rådhuset i Sandefjord i forbindelse med Gründeruka i Vestfold.

– Det er tredje gangen vi arrangerer speed-dater, og det er noe vi kommer til å fortsette med framover.

Representantene fra private og offentlige aktører stiller opp gratis, fordi de har et ønske om at disse ideene skal komme i gang og bli levedyktige, forteller Bakken.

Glemmer markedsbehovet

Denne kvelden har gründere med ideer om alt fra Italia-turer til et nytt tørkesystem for industri og gartnerier møtt opp.

– Ofte er man så opptatt av sin egen idé at man glemmer å tenke på om det er et markedsbehov for det du skal tilby. Det er noe av det viktigste de kan få svar på her i kveld, i tillegg til regnskap, juridiske spørsmål og hvor det er mulig å søke om oppstartsmidler, sier lederen av START i Vestfold.

Mangler finansiering

Camilla Bilstad Johannessen fra Sandefjord vil starte et sosialt entreprenørskap. En vintagebutikk som skal selge barneklær i alderen null til to år, der kvinner med minoritetsbakgrunn skal få arbeidstrening slik at de kan komme seg videre ut i arbeidslivet og integreres i det norske samfunnet.

Alt er klart, men hun mangler finansiering til oppstarten.

De første 15 minuttene er over, og Johannessen reiser seg raskt fra regnskapsføreren, sjekker hvem som er den neste på lista, og setter seg ned hos Merete Mathisen fra DNB.

– Nå er vi i en markedsavklaringsfase og har flere spørsmål om regnskap og oppstartslån, sier hun.

Gründeren er veldig fornøyd med konseptet speed-date.

– 15 minutter går veldig fort. Men det er en utrolig bra måte å gjøre det på. Hvis jeg skulle fått svar fra de ulike aktørene her til vanlig, ville det tatt både mye tid og penger. Mens i kveld får jeg svar fra veldig mange på én og samme kveld, sier hun.

– Klokka går fort, så her er det ingen tid å miste, sier hun og gyver løs på spørsmålslisten hun har forberedt til banken.

Artikkeltags