Heldigvis ble det ingen kulisjon

- Dette er jo en skolevei, så det kunne jo kommet både barn og ungdom som kunne skremt opp kua, sier kufangeren Geir Jørgensen.

- Dette er jo en skolevei, så det kunne jo kommet både barn og ungdom som kunne skremt opp kua, sier kufangeren Geir Jørgensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Du trenger ikke være jurist for å melke situasjonen når mulighetene byr seg. Spenende kan det bli uansett.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

For det kan jo være deilig å bite i gresset fra tid til annen.

Det var i hvert fall en liten kuriositet Geir Jørgensen fikk øye på da han kom kjørende nedover Haslebakken onsdag morgen. Dagros hadde funnet ut at gresset var grønnere på den andre siden av gjerdet og sto rolig plassert på bussholdeplassen og beit i gresset.

Del på Facebook

- Det så ganske rart ut. Jeg tenkte først "hva i alle verdens dager er det"? Så oppdaget jeg at det var ei ku som sto der, og tenkte at den absolutt ikke hadde noe der å gjøre, forteller han.

- Folk pekte og gliste.

Jørgensen stanset bilen sin og fikk dirigert trafikken slik at det ikke oppsto farlige situasjoner.

- Jeg jobber med hest til vanlig, så jeg er ikke engstelig for store dyr. Men dette er jo en skolevei, så det kunne jo kommet både barn og ungdom som kunne skremt opp kua, sier han.

SISTE: Hør saken opplest

Fredag formiddag kom denne ku-saken på Golden og Antonsens "Misjonen" på P4.

NÅ KAN DU HØRE Atle Antonsen leser denne ku-riøse saken på P4 (spol fram til ca. minutt 34)

Sto helt rolig

Men kua var ikke noe fehode. Ifølge Jørgensen må den ha vært tilfreds med maten ved bussholdeplassen, for den sto rolig og beitet. Det var nemlig ikke en eneste møøøtende bilist som la seg på hornet.

- Folk pekte og gliste. Det er tydelig at dette moret folk, sier han.

Glad han ble varslet

Bonden som eier kua, Asbjørn Lavoll, synes ikke det var like morsomt, selv om rømningen var en rukende fersk nyhet for ham.

- Jeg vet ikke hvordan den har kommet seg ut, men det hender på våren at det er noen hull i gjerdet som resultat av snøbrøyting. Jeg fikk minst ti telefoner fra folk som så kua, og det er jeg veldig glad for. Da kom hverken dyr eller mennesker til skade, sier han.

Det ble ingen kulisjon mellom folk og fe.

Roser hjelperen

Asbjørn Lavoll har ingen horn i siden til Geir Jørgensen som roet ned trafikken, slik at ikke kua ble unødvendig skremt.

- Det var flott gjort, sier Lavoll.

Det var imidlertid ikke gjort i en kuvending å få Dagros hjem igjen. For da Lavoll kom til stedet, ville Dagros inn i en nabohage for litt vederkvegelse. Dermed løp hun avsted for riktig å skumme fløten.

Beitet i rabatten

Nabo Elin Lauritzen fikk plutselig kua rett utenfor sin egen inngangsdør etter at Dagros braut seg gjennom gjerdet. Da naboen kikket ut av vinduet, sto dyret og beitet på gresset like utenfor.

- Nå slipper vi å klippe! smiler hun.

Hun har opplevd ei løs ku fra samme jorde en gang tidligere, men synes ikke det er et grassat stort problem.

- De pleier jo å være på nedsiden av huset her, og én gang hadde vi ei ku i hagen. Noe verre er det ikke, sier hun.

Egentlig er det vel kanskje litt kult?

Ku vadis, sier nå vi.

Artikkeltags