– Vi skal bygge for drøyt én milliard kroner, forteller Ole Georg Nilsen, salgs- og markedssjef i Oslofjord Convention Center i Stokke til Tønsbergs Blad.

Del på Facebook

2.500 enkeltrom

Smiths venner har i egen menighets regi og gjennom ulike kommersielle selskaper bygget for over en milliard kroner på Brunstad fra før. Nå skal det altså plusses på et tilsvarende beløp. Pengene skal brukes til blant annet:

  • Bygge et hotellkompleks som gir til sammen 2.500 enkeltrom på senterets område (inkludert 700 hytter som allerede er bygget). Det er nesten fire ganger så mange rom som Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo tilbyr.
  • Nye utstillingslokaler på 2.000 kvadratmeter.
  • Ti møterom, hvert med plass til 200 personer.
  • Idrettsanlegg med to fullskala fotballbaner utendørs.
  • Innendørs fotballbane, ishockeyhall og badeanlegg.
  • Parkeringskjeller med plass til mellom 500 og 800 biler. Kjelleren skal også til dels kunne brukes som utstillingslokale.

LES OGSÅ: Vil bygge velodrom på Brunstad

Medlemmene betaler

– Vi har allerede en stor sal, men tilbudet vårt er langt fra komplett så lenge vi ikke kan tilby enkeltrom til konferansedeltakerne. Vi sikter oss inn på store konferanser, og da holder det ikke med flersengshytter, forklarer Ole Georg Nilsen.

Den planlagte videre utbyggingen skal finansieres gjennom at menighetens medlemmer kjøper bruksretter, som gir dem tilgang til overnattingsfaciliteter og øvrige faciliteter blant annet i sommerferien.

– Medlemmene er veldig tent på å være med, forteller Nilsen.

– Med en milliard i byggeutgifter vil det bli dyrere å være med i menigheten?

– Nja, en milliard delt på 10.000 mennesker, det er ikke så mye, smiler salgs- og markedssjefen.

LES OGSÅ: Her vil de bygge ut for én milliard

14 interesserte

De enorme utbyggingsplanene kan nå også den jevne innbygger ta nærmere i øyesyn. I Stokke senter er tegninger fra fem arkitektkontor stilt ut.

Om fem-seks uker vil Stiftelsen Brunstad Conference Center avgjøre hvilket av forslagene som skal realiseres.

– Hele 14 aktører søkte om å få delta i arkitektkonkurransen. Fem har fått være med videre i en prosess som Norske arkitekters landsforbund styrer, slik at juryen ikke får vite hvilke arkitektkontor som står bak de ulike forslagene før vinneren er valgt. Jeg synes vi har fått veldig spennende og til dels spektakulære forslag. Nå må vi se på om de også er funksjonelle og kostnadseffektive, sier Ole Georg Nilsen.

LES OGSÅ: Smiths venner bytter navn

Knappest mulig ja

Politikerne i Stokke sa for to år siden, med knappest mulig margin, ja til senterets planer om å bygge videre utenfor sitt eksisterende område.

Meningen er å oppføre de nye konferanse- og hotellfacilitetene på området som lenge har vært i stiftelsens eie, mens idrettsanlegget skal bygges utenfor, vest for det eksisterende stevne- og konferansestedet.

Markedssjefen tror Stokkes og hele regionens innbyggere blir fornøyde når store deler av den nye bygningsmassen står ferdig i 2016.

– Vi skal bygge et idrettsanlegg som mennesker i hele regionen vil få glede av, lover Nilsen.

Avviser de små

Han mener også at hovedaktiviteten på senteret vil bli mer nabovennlig.

– Vi vil satse på konferanser for 500 til 2.500 personer. Det betyr færre, men større konferanser enn nå og at vi i større grad vil benytte kollektivtransport til å frakte deltakerne til og fra senteret, sier Nilsen.

– Mindre konferanser enn 500 personer vil vi si nei til og henvise til hotellene i distriktet, legger han til.

LES OGSÅ: Suksess for Brunstad-senteret