Her har tyver tappet 16.000 liter diesel

Noen har stjålet ca. 5.000 liter diesel fra Bernt Roligheten AS natt til torsdag. Totalt er det tappet 16.000 liter diesel på anleggsområdet til Bernt Roligheten (f.v.) og Benjamin Løfstrøm den siste tiden

Noen har stjålet ca. 5.000 liter diesel fra Bernt Roligheten AS natt til torsdag. Totalt er det tappet 16.000 liter diesel på anleggsområdet til Bernt Roligheten (f.v.) og Benjamin Løfstrøm den siste tiden Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I nattens mulm og mørke pløyde uvedkommende seg gjennom bommen og stjal 5.000 liter diesel fra Bernt Roligheten AS i Tjølling.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Ugjerningen skjedde natt til torsdag. Dieseltyveriet er det tredje bedriften har vært utsatt for siden mai.

Til sammen er 16.000 liter drivstoff for 150.000–200.000 kroner stjålet. Dette tilsvarer diesel nok til å fylle 80 badekar.

To av gangene har tyvene regelrett meiet ned bommen inn til området på Syrristveien og forsynt seg av tankene. Så langt er ingen tatt.

Stort økonomisk tap

– Dieselen er dyr, og folk blir stadig frekkere. Tyverier hos oss er nesten blitt dagligdags, sukker daglig leder Bernt Roligheten.

Det økonomiske tapet er stort for bedriften. Dieselen skulle ha vært brukt til firmaets lastebiler og gravemaskiner. Anleggsmaskinene sluker ca. 1.800 liter diesel daglig.

– Tyvene har med seg sugeutstyr og tanker i bilen. Vi tror det er de samme som står bak. Sammen med politiet gjør vi tiltak som skal føre til at disse blir tatt, sier Roligheten.

Bedriften holder til på området til Larvik Granite AS.

– Dieseltyvene har visst hva de har vært ute etter. Raidet må ha vært planlagt og organisert. Konklusjonen er at vi må øke vaktholdet og sikkerheten. Terskelen for å gjøre slike innbrudd er tydeligvis meget lav, sier administrasjonssjef i Larvik Granite AS, Stephan Kleive.

Tok med seg kaffemaskinen

Hendelsene fører til mye ekstraarbeid, plunder og heft. Mange arbeidstimer går i grus.

– Sist gang ble en bil, walkietalkier og arbeidsverktøy stjålet. Men det verste var at de tok med seg kaffemaskinen vår, humrer Roligheten oppgitt.

Artikkeltags