Her sitter Terje (64) for å hindre at furua blir hogd

Det blir hogd altfor mange trær i verden, sier nabo og naturelsker Terje Bratt, som satte seg i furua for å hindre at den hogges. Gravemaskinen nærmer seg i bakgrunnen.

Det blir hogd altfor mange trær i verden, sier nabo og naturelsker Terje Bratt, som satte seg i furua for å hindre at den hogges. Gravemaskinen nærmer seg i bakgrunnen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det flotte, gamle furutreet ved Thorsholmen må få leve, mener nabo Terje Bratt.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Kommunen vil hugge ned furua for å gi rom til en snuplass for brøytebilen på vintertid.

– Hvis kommunen ikke endrer syn, er jeg villig til å lage en plattform i treet og bli sittende der. Alle trær er viktige. Verden hugger ned altfor mange trær, sier Terje Bratt.

Terje taler treets sak

Carl C. Fon AS er i gang med å bygge en sju meter bred adkomstvei fra Skaustranda til Thorsholmen i forbindelse med at to nye hus skal settes opp. Anleggsarbeiderne nærmer seg furua dag for dag, så 64-åringen begynner å få det travelt.

Treet kommer i direkte konflikt med snuplassen.

– Treet må få lov til å stå dersom det overhodet er praktisk mulig. Området er stort, så det bør gå an samtidig å ha en snuplass som er stor nok, sier Terje.

Han reagerer også på størrelsen på veien som bygges: – Autostrada! Voldsomt overdimensjonert, mener Bratt.

LES OGSÅ: Foreløpig har denne grana kostet en halv million kroner - nå må familien selge huset for å overleve

– Treet må vekk

Overingeniør i Sandefjord kommune, Øivind Karlsen, sier han allerede har trukket en konklusjon:
– All vegetasjon er ålreit å ta vare på, så jeg har full sympati med synspunktet. Men treet kommer i direkte konflikt med snuplassen, så derfor blir det vanskelig å etterkomme ønsket, sier Karlsen.

Alle trær er viktige. Verden hugger ned altfor mange trær.

– Det er helt forferdelig. Hvis man fjerner de nederste greinene, er det bare to meter som skiller fra planene, sier Bratt.

Han bor i Thorsholmen 34, på andre siden av kanalen. Siden påsken har han bedt på sine knær for at motorsaga skal få ligge i fred.

LES OGSÅ OM treet som ikke greide å stå imot vinden

Artikkeltags