Gå til sidens hovedinnhold

Hevder hun selger vidundersjokolade

Artikkelen er over 10 år gammel

Inger Grefstad er overbevist om at den som kjøper, selger og spiser Xocai-sjokoladen, blir både sunn og rik.

ER DU OVERBEVIST ELLER DETTE SVINDEL? SKRIV DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER SAKEN.

Selv forteller Inger Grefstad at hun forsto sjokoladens fortreffelige helseeffekt etter at hun fikk gode tilbakemeldinger fra venner som hadde prøvd Xocai-sjokoladen. Nå er hun i full gang med å bygge opp sitt eget nettverk etter den såkalte Multi Level Marketing-modellen (MLM).

Forbudt

Mandag 30. august arrangerer Xocai-distributørene i Vestfold treff på Fossnes, der målet er å få inn enda flere. Det skal nettverket i Vestfold fortsette med framover.

MLM-salg er tillatt i Norge, men forbudt i flere land fordi den ligger for tett opp til pyramidemodellen. I flere amerikanske delstater er det for eksempel ikke tillatt at verving av nye selgere i seg selv gir bonus.

Ifølge Xocais egen informasjon til sine selgere er det mulig å tjene opp til 240.000 kroner måneden hvis man går inn i opplegget. Det betinger at man har skaffet 910 kunder, enten direkte eller indirekte. Disse betaler til sammen 910.000 kroner i måneden for sine tre daglige sjokoladebiter.

Det betyr at det amerikanske morselskapet tjener 670.000 kroner bare på denne ene ververen.

Hemmeligheten

Ved å betale inn 2.200 kroner måneden, får man retten til å distribuere sjokoladen, og få et overskudd på 66 kroner per solgte eske, som hver inneholder 140 biter. Samtidig får man opplæring, ikke minst i bruk av sosiale medier.– Jeg pleier å si at jeg ikke selger sjokolade, men antioksidanter innpakket i kakao, smiler Grefstad.Hun viser til at en eldre kvinne som har spist sjokoladen noen dager, har droppet gåstolen. Andre har blitt mye bedre av forskjellige sykdommer.Hun anbefaler også å smøre inn tenner og tannkjøtt etter den siste tannpussen om kvelden, da skal tennene bli både sunnere og hvitere.

Kommentarer til denne saken