Hvem vil bli venn med Marit?

Marit Holsen synes det er vondt å gå alene på kafé eller liknende – hun ønsker seg noen å dele opplevelser med. Nå kopierer hun suksessen fra andre byer og starter venneklubb i Sandefjord. Målet er voksne i alle aldre som vil ut av ensomhet og isolasjon. FOTO: PER LANGEVEI

Marit Holsen synes det er vondt å gå alene på kafé eller liknende – hun ønsker seg noen å dele opplevelser med. Nå kopierer hun suksessen fra andre byer og starter venneklubb i Sandefjord. Målet er voksne i alle aldre som vil ut av ensomhet og isolasjon. FOTO: PER LANGEVEI

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hun er sikker på at hun ikke er den eneste som er isolert og ensom. Nå følger Marit Holsen en ny trend og starter venneklubb.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det er sårt, tungt og tøft. Jeg føler meg annerledes enn alle dem som er glade og lever et A4-liv. Det er jo tabu å si at man ikke har venner.
Nå tør likevel Marit Holsen fra Sandefjord å si det offentlig: Hun er alene, ensom og isolert. Håpet er at andre som har det omtrent som henne, skal ta kontakt.

LES OGSÅ: Frivillige skal lede an

Mann våget og vant venner

Inspirasjonen kommer fra Stavanger. For en uke siden leste hun om hva som skjedde da Steinar Halleland i Stavanger våget det samme for et snaut år siden: Han gikk offentlig ut og fortalte at han savnet noen å gå på fotballkamp, kino og tur med. E-postene haglet, og plutselig var Venneklubben opprettet. Fullt av mennesker som er sosiale, men som ikke hadde noen å være sosiale med.

Les om Halland i Aftenbladet.no her!


Venneklubbprosjektet har spredt seg til andre byer, og Facebook brukes aktivt til å avtale treff og aktiviteter. Nå er det Marit Holsen i Sandefjord sin tur.

Jeg er veldig spent på responsen, og håper dette kan bli en aktiv og fin venneklubb i Sandefjord.

– Noen å besøke

– Steinar Halleland opplevde at han var ensom selv om han deltok i aktiviteter fordi alle går hjem til sitt etter at aktiviteten var ferdig. Som Steinar, ønsker jeg å komme ut av isolasjonen og få meg venner her jeg bor. En venneklubb kan bli noe mer. Noen man kan gå på besøk til, ringe til utenom treffene og få nære relasjoner med, sier hun.
– Vennegruppa i Sandefjord er åpen for alle som ønsker. Uansett hva som er årsaken til at man er ensom, hvilken bakgrunn man har eller om man lever alene eller har familie, mener Holsen.

– Håper noen tør

Hun ser for seg alt fra kafé og bowling til tur, grilling på stranda og annet som mulige arenaer for å utvikle vennskap. Kanskje finner noen tonen så godt at det kan bli samhold i ferier og høytider. På disse tidspunktene er det ekstra tungt for ensomme, fordi «alle andres» glade fellesskap blir så synlig.
– Jeg er veldig spent på responsen, og håper dette kan bli en aktiv og fin venneklubb i Sandefjord. Én av ti er ensomme, og det er ingenting å skamme seg over. Det er mange grunner til at folk blir ensomme – det gjelder ikke bare enkelte innflyttere, sier hun.

Artikkeltags