– Ingen skal få bringe oss til taushet

Ann Linn Nilsen tenner lys på Torget i Sandefjord mandag kveld. Foto: Flemming Hofmann Tveitan

Ann Linn Nilsen tenner lys på Torget i Sandefjord mandag kveld. Foto: Flemming Hofmann Tveitan

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Det berører meg sterkt å se hvordan dere og alle andre i landet vårt har svart på terrorangrepene.

DEL

Det sa leder i Sandefjord Ap, Arild Theimann, i sin appell på Torget etter fakkeltoget mandag kveld.

Del på Facebook

– Det berører meg at vi søker sammen, rekker ut ei hand og støtter ofrene, de pårørende og hverandre, og at vi ikke nå roper ut etter tiltak for å beskytte landet vårt mot dem som til syvende og sist vil ødelegge de verdiene vi står for, fortsatte han.

LES OGSÅ OM hvordan Ane Norreén Thorsen samlet Sandefjord mot terror

Theimann fant det vanskelig å finne ord for hva man føler og skal si etter en slik tragedie. Han minnet om at flotte ungdommer ble sendt til sommerens vakreste eventyr på Utøya – og de kom hjem etter tidenes verste mareritt.

– Verden braste brått inn døra til idylliske, trivelige sommer-Norge. I det lille landet vårt, hvor vi er så få, opplevde vi plutselig at alle ble direkte berørt av en ufattelig tragedie vi aldri hadde kunnet forestille oss.

SE: Bildene fra fakkeltoget

Samhold

Theimann ga uttrykk for hvor godt det er å være sammen og hvor viktig det er å søke sammen når vi opplever en slik krise.

– Begge de ubegripelige handlingene er et angrep mot verdiene vi står for, mot vårt samfunn og vårt demokrati, sa han blant annet.

– At barn og ungdom blir utsatt for sånne voldshandlinger, er spesielt ubegripelig, Det har vært et angrep mot livene deres, mot tryggheten, mot de varme hjertene og gode hodene som hadde håp og drømmer for framtida, sa Ap-lederen.

Han vet det vil ta lang tid å komme gjennom alle tanker, følelser og reaksjoner, han ser hvor lite viktige de små ting blir når vi blir rammet av slike hendelser.

SE VIDEO FRA fakkeltoget og appellene på Torget

Erobre tilbake tryggheten

– Samtidig skal vi erobre tilbake tryggheten og hverdagen vår, fortsatte han og påpekte den viktige oppgaven alle har for å hjelpe dem som er rammet av tragedien.

– Ingen skal skremme oss fra å drive politikk. Ingen skal bringe oss til taushet. Demokratiet er for viktig til det. Samlet skal vi komme videre, sa Theimann, som fikk applaus for sin appell.

Artikkeltags