Janne og Anita krever å få betale mer skatt

Anita Stulen (til venstre) og Janne Hauan arrangerte demonstrasjon i forkant av bystyremøtet torsdag. Samtidig overleverte de en underskriftskampanje til ordfører Bjørn Ole Gleditsch. De krever innføring av eiendomsskatt for å unngå kutt i tjenestetilbudet. Foto: Flemming Hofmann Tveitan

Anita Stulen (til venstre) og Janne Hauan arrangerte demonstrasjon i forkant av bystyremøtet torsdag. Samtidig overleverte de en underskriftskampanje til ordfører Bjørn Ole Gleditsch. De krever innføring av eiendomsskatt for å unngå kutt i tjenestetilbudet. Foto: Flemming Hofmann Tveitan Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bystyret i Sandefjord må vurdere innføring av eiendomsskatt. Det har Janne Hauan og Anita Stulen sørget for.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Janne Hauan og Anita Stulen har samlet inn mer enn 300 underskrifter til et krav om å innføre eiendomsskatt for å øke inntektene til Sandefjord kommune.

I henhold til Kommunelovens § 39, er bystyret pliktig til å behandle saken når de mottar et slikt antall underskrifter.

Politikerne velger brannslokking i stedet for å tenke langsiktig og legge til rette for framtida.

De to damene argumenterer med at de foreslåtte kuttene vil bety ca. 140 færre stillinger innen skole-, barnehagehelse- og sosialsektoren, og at dette vil få ekstreme konsekvenser for barn, personer med psykiske lidelser, eldreomsorg og for tilbudet til rusavhengige.

LES OGSÅ: Flere sier ja til eiendomsskatt

Alle unntatt SV imot

Samtlige politiske partier i Sandefjord, med unntak av SV, gikk til valg på at eiendomsskatt ikke skal innføres i inneværende periode.

LES OGSÅ: Eiendomsskatt brennbart tema i Ap

Etter borgerinitiativet i forrige uke er politikerne likevel nødt til å behandle saken.

Bakgrunnen er de planlagte kuttene i skole- og barnehagesektoren i årene som kommer.

Brannslukking

– Samfunnsøkonomisk velger politikerne brannslokking i stedet for å tenke langsiktig og legge til rette for framtida, sier de to som mener det er bedre å betale noen få tusen i eiendomsskatt heller enn det de kaller uakseptable kommunale kutt.

Bystyret er pliktig til å ta stilling til forslaget senest seks måneder etter at det er mottatt.

Da Sandefjords Blad tok runden blant partiene om eiendomsskatt tidligere i år, kom det temmelig klart fram at temaet er en uaktuell problemstilling i perioden vi er inne i.

Artikkeltags