Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg regner med at jeg må flytte. Her er jeg dømt uansett

Artikkelen er over 8 år gammel

Mannen som skal ha prøvd å lokke tre barn inn i bilen sin i Sandefjord mandag, sier han ikke har gjort noe galt.

Politiet i Vestfold fikk mandag morgen melding om en mann i en mørk bil som forsøkte å lokke til seg tre små gutter som spilte fotball i Sandefjord.

LES MER: Mann forsøkte å lokke til seg smågutter

Nå snakker mannen i 50-årene ut i Dagbladet. Han er fortvilet over det han mener er en stor misforståelse.

- Jeg regner med at jeg må flytte til et nytt sted. Her i nabolaget er jeg dømt uansett, sier han til avisen.

Meldte seg selv for politiet

Mannen meldte seg selv for politiet mandag kveld, etter mange nyhetsmeldinger om det var en stor kosebamse i bilen til sjåføren som prøvde å lokke til seg guttene.

Til Dagbladet sier mannen at det er første gangen bamsen, som har sittet i forsetet på bilen hans i to år, får negativ oppmerksomhet.

–  Folk pleier å smile når jeg kjører forbi med bamsen, og når jeg tar ferja ut av Norge, pleier tollerne å hilse på den. Nå er det plutselig bamsen som gjør at jeg er anklaget for å ha prøvd å lokke barn inn i bilen, sier han til avisen.

Gave fra barna

«Bamsemannen» er ikke norsk statsborger, slik politiet tidligere har opplyst. Han har kone og to barn i et annet europeisk land. Han kom hit til landet for å jobbe som håndverker for tre år siden.

Mannen sier han fikk en liten stund senere fikk bamsen i gave fra sine barn. Slik ville barna vise sin kjærlighet til en far som jobbet og bodde alene i utlandet, skriver Dagbladet.

Bamsen

(Foto: Kurt André Høyessen)

- Jeg har hatt den ved siden av meg i bilen i to år, den sitter i passasjersetet med setebeltet på. Den var en gave fra mine egne barn, sier «Bamsemannen», som ikke har informert familien om det som har skjedd. Politiet har fortsatt telefonen, skriver Dagbladet.

Bamsen er "hjemme" igjen. Den ligger nå i baksetet på mannens bil utenfor huset i Sandefjord der han leier kjellerleilighet.

– Han sa kom, kom

To av guttene fortalte mandag at de spilte fotball i gata, da en mann i en blåsvart bil stanset og forsøkte å lokke dem til seg.

– Han sa «kom, kom» og pekte at vi skulle komme inn i bilen, sier to av barna til Sandefjords Blad.

LES: – Han sa kom, kom!

Dette kjenner «Bamsemannen» seg ikke igjen i.

– Jeg skjønner at tidspunktene passer. Jeg reiste hjemmefra mellom kvart over ni og halv ti om morgenen, og politiet fikk melding klokka 09.40. Jeg hadde bamsen i bilen, så at barna kan ha sett den kan jo hende. Men jeg så ingen barn, og jeg stoppet i hvert fall ikke for å få de inn i bilen, sier han til Dagbladet.

Mannen hevder han var på vei til jobbintervju. Da han kom hjem senere på ettermiddagen og fant ut at politiet lette etter bilen hans, meldte han seg.

LES OGSÅ: Mann med kosebamse pågrepet etter at han meldte seg selv

– En rekke beslag

Mandag kveld ransaket politiet mannens bolig i Sandefjord på leting etter gjenstander eller andre indisier som kan belyse om han kan ha tilbøyeligheter til den typen atferd han nå er siktet for.

– Vi har gjort en rekke beslag, og har skjellig grunn til å tro at han står bak disse handlingene. Han er foreløpig siktet for skremmende og plagsom atferd, sa politijurist Lise Dalhaug til tb.no.

Tirsdag ble mannen løslatt med meldeplikt til politiet.

 LES OGSÅ: «Bamsemannen» ble løslatt

Kommentarer til denne saken