Girlanderne over byens gater har hengt oppe for siste gang.
Sandefjord Byen Vår AS har i alle år sørget for, og hatt det økonomiske ansvaret for julegater i Sandefjord. I år satser Sandefjord Byen Vår AS på juledekorasjoner utenfor hver enkelt forretning i stedet, i tillegg til lysslynger i småtrær som tidligere.
Næringsdrivende som ikke er aksjonærer får tilbud om å kjøpe dekorasjon, men da til en noe høyere pris enn aksjonærene.

Del på Facebook

For dyrt å fortsette

Ifølge daglig leder Elisabeth Teien er det blitt for dyrt å fortsette tradisjonen med julepynten over gatene i sentrum.


– Det er ikke riktig at Sandefjord Byen Vår AS skal bære disse kostnadene alene, sier hun. Utstyret er slitt og modent for utskifting.

Dessuten koster det mye å montere det og ta det ned igjen når julen er over. Julegatene koster ca. 350.000 kroner hvert år. Selv om girlanderne ikke lenger vil pryde sentrumsgatene, mener Elisabeth Teien at dette ikke vil gå ut over julestemningen hvis alle bidrar.

HER KAN DU MIMRE: Bildeserie fra julegatene 2010

Håper på flest mulig

Nå håper hun at flest mulig av byens næringsdrivende som ikke er aksjonærer i Sandefjord Byen Vår AS også vil pynte opp med juledekorasjoner utenfor butikkene.
Hun håper også at de vil melde seg inn i SBV, slik at de derved får fordeler og er med i fellesskapet. Det er mange butikker som nyter godt av julebelysningen i sentrum uten å betale noe for dette.

– Disse blindpassasjerene bør bidra økonomisk til fellesskapet, for det er viktig at vi står sammen for å gjøre byen trivelig, sier Teien.
– Pynting av julegatene bør være et felles prosjekt for både kommunen og alle drivere i sentrum.

LES OGSÅ: Gjett hvem som hadde det fineste juletreet

Ingen forandring

I forbindelse med julen henger Sandefjord Byen Vår også opp lys i trærne i Jernbanealleen, Kirkegata, deler av Rådhusgata og rundt Torget og Aagaards plass. Det blir ingen forandring på dette i år.
De store juletrærne på Torget, Aagaards Plass og i Bytunet blir heller ikke berørt av den nye satsingen.
–– La oss gjøre byen trivelig sammen, er henstillingen fra daglig leder.

LES OGSÅ: Hundrevis var med på julegateåpningen