Kasper (1) er pappa til et litt uvanlig kull

Når Kasper legger seg ned på stuegulvet vil rotteungene ha kos og trygghet.

Når Kasper legger seg ned på stuegulvet vil rotteungene ha kos og trygghet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ikke noe problem for Nicoline (17) å slippe et kull med 12 rotteunger ut på stuegulvet i Sandefjord. Chihauhuaen Kasper tar farsansvar.

DEL

Den vesle hunden Kasper har nettopp blitt biologisk pappa til ett kull som han ikke har fått se. Men pappafølelsene får han tatt ut i fullt monn likevel.

For nylig kjøpte Nicoline Moe og hennes samboer en hunnrotte med 12 rotteunger. Hun forteller at de var litt engstelige da rotteungene skulle slippes ut på stuegulvet for første gang for å få mosjon. Ville de trigge jaktinstinktet til Kasper?

Men det gikk over alt forventning. For ikke bare passer Kasper på at de små rottene ikke kommer for nærme varmeovnen og andre farer, men de legger seg også inntil ham for kos når han legger seg ned.

SE DE UNIKE BILDENE HER: Chihuahuaen Kasper er rottepappa

- Han er blitt en skikkelig rottepappa som passer godt på ungene. Han vasker dem også, forteller Nicoline, men hun følger nøye med.

LES OGSÅ: Hundeeiere blir tilbudt penger på gata

- Dette er helt unikt

For det hender nemlig at Kasper vil leke, og da kan det gå over styr.

- Han er jo mye større enn dem, så da passer vi på at leken ikke blir for voldsom, sier hun.

- Dette er helt unikt, forteller veterinær Linn Stentun ved Din dyreklinikk i Sandefjord. Hverken hun eller kollegaen på klinikken har noen gang hørt at farsinstinktet til en hannhund slår ut på andre dyrearters kull.

- At tisper gjør dette er mer vanlig. De kan få det som heter innbilt svangerskap og da kan de ta morsansvar for alt fra kattunger til tøfler, men at hannhunder gjør dette er ikke vanlig. Det vil være mer vanlig at jaktinstinktet slo til.

LES OGSÅ: Fant to skilpadder med én dags mellomrom

Rotteungene skal selges

Nå er Nicoline i ferd med å selge rotteungene, og syv har allerede funnet nye hjem. Men matmor forsikrer at det blir mer pappajobb i vente for Kasper.

- Vi beholder et rottepar slik at vi kan avle fram flere rotteunger.

LES OGSÅ: Satte inn dødsannonse for hunden

Bildet til denne saken ble sendt inn til min.sb.nos fotokonkurranse - der hovedpremien er en tur for to til Berlin. Vil du delta? Det gjør du her!

Artikkeltags