"Kina" Hansen kritiserer politikerne

Bjørn Hansen følte at han ikke ble tatt seriøst av politikerne da han la fram planer om badeland på Tivolitomta i 1989. – Å bygge bibliotek her er bare dumt, og ingen går på kino lenger. Skal det skje noe på dette stedet, må politikerne tenke stort og modig. Nettopp derfor har jeg ingen tro på at det noen gang kommer til å bli noe annet enn grusparkering på Tivolitomta, sier en oppgitt Hansen.

Bjørn Hansen følte at han ikke ble tatt seriøst av politikerne da han la fram planer om badeland på Tivolitomta i 1989. – Å bygge bibliotek her er bare dumt, og ingen går på kino lenger. Skal det skje noe på dette stedet, må politikerne tenke stort og modig. Nettopp derfor har jeg ingen tro på at det noen gang kommer til å bli noe annet enn grusparkering på Tivolitomta, sier en oppgitt Hansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bjørn «Kina» Hansen mener Tivolitomta vil forbli grusparkering også i framtiden. Han gir politikerne skylden.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Bjørn Hansen har flere ganger tidligere engasjert seg i debatten rundt Tivolitomta. Allerede i 1989 la han fram detaljerte planer om badeland på stedet.

Feige politikere

Hansen har fremdeles tro på ideen om badeland. Troen på at noe faktisk vil skje på stedet, har han derimot mistet fullstendig.

– Skal det bygges noe på en tomt som dette, må det tenkes stort og modig. Det er det ingen politikere i Sandefjord som er i stand til, sier Hansen.

Det finnes ikke lokale politikere som tør å stå for noe som helst når det kommer til Tivolitomta.

Forretningsmannen og entreprenøren mener de folkevalgte i Sandefjord må ta skylden for at debatten rundt hva Tivolitomta skal inneholde har pågått så lenge som den har gjort. Han nevner sitt eget prosjekt som eksempel.

– Jeg la fram mine planer om badeland i 1989. Prosjektet var ferdig fullfinansiert med en kostnadsramme på om lag 400 millioner kroner. Problemene oppsto først i møte med lokale politikere og byråkrati. Alt skulle liksom være så vanskelig og tungrodd, sier Hansen.

Den frittalende sandefjordingen legger ikke skjul på at det han anser som feige og tafatte politikere, må ta skylden for at både hans og andre Tivolitomta-prosjekter strander.

– Det finnes ikke lokale politikere som tør å stå for noe som helst når det kommer til Tivolitomta. De er redde for å gjøre feil og for å få kritikk for valgene de gjør. Dermed vil det heller ikke bli noen avgjørelse om tomtas framtid – verken nå eller senere, sier en engasjert Hansen.

Ja til plen

Lørdag lanserte ansvarlig redaktør i Sandefjords Blad, Jan Roaldset, på lederplass blant annet forslaget om å rulle ut gress på Tivolitomta. Han så for seg en større badepark og et fristed for travle byborgere.

LES OGSÅ: - Rull gressplen over Tivolitomta

Bjørn Hansen sier han støtter forslaget.

– Hvorfor ikke? På Tivolitomta kommer det uansett ikke til å skje noe annet. Gress har kommunen råd til, og driftskostnadene begrenser seg til å klippe plenen. Det burde være blodfattig og trygt nok til at selv Sandefjords folkevalgte kan akseptere det, sier han syrlig.

Må avvente ferjestriden

FrPs Finn Triger mener Bjørn Hansen bommer med sin kritikk av byens politikere i debatten om Tivolitomta. Triger, som til daglig er nestleder i plan- og bygningsutvalget i Sandefjord kommune, kjenner seg ikke igjen i Bjørn Hansens kritikk av de folkevalgte i byen.

– Politikerne i Sandefjord er verken feige, tafatte eller redde for å ta avgjørelser, sier FrP-politikeren.

Han mener det er gode grunner til at debatten rundt Tivolitomta har pågått så lenge som den har gjort.

Uansett hva framtiden bringer, bør det bygges underjordisk parkeringsgarasje på Tivolitomta.

– En større utvikling av Tivolitomta har egentlig aldri vært et veldig viktig tema politisk. I tillegg har partiene hele tiden vært uenige om hva som har vært en holdbar framtidig løsning for stedet. Dermed mener jeg det også har vært riktig å avvente situasjonen, sier Triger.

Bortsett fra på ett punkt har lokalpolitikeren selv ikke gjort seg opp en klar mening om hva grusplassen i sentrum bør brukes til.

– Uansett hva framtiden bringer, bør det bygges underjordisk parkeringsgarasje på Tivolitomta. Både fordi parkeringsplasser er mangelvare i byen, og fordi dette kan være med på å finansiere et eventuelt prosjekt over bakken, sier han.

I øyeblikket mener Triger det er riktig å avvente situasjonen til den pågående striden mellom Color Line og Fjord Line er avgjort.

– Tivolitomta må ses i sammenheng med havneområdet. I øyeblikket er det usikkert hva som skjer der, sier han.

LES OGSÅ: Enorm interesse for ferjenes framtid

Artikkeltags