Sommeren 2011 viste seg å bli et positivt vendepunkt for både hytteeiere og fastboende ved de to idylliske sommerperlene ved Sandefjordsfjorden.

Del på Facebook

Ikke det at stedene har slitt med strid og nabokrangel tidligere, men forholdene har vært slik det er mange steder der nordmenn ferdes: Folk har holdt en kjølig distanse til hverandre og hatt nok med å befolke egne kvadratmeter.
Slik er det ikke lenger.

Gjorde tanke til handling

Hytteeier og tennisentusiast Fredrik Ruud hadde i mange år en drøm om å anlegge en tennisbane sentralt på hytteområdet, men innså at det ville by på problemer å få til dette i strandsonen og i et område som dessuten er LNF-regulert.

Dermed har det blitt med tanken, men for ett år siden ble tanke til handling, og i dag ligger resultatet der: Flatt, inngjerdet, blåmalt og innbydende i bunnen av fjellet Dragen. Fjellet som skiller Svinevika og Håkavika. I dag er det kanskje riktigere å si at det forbinder de to stedene.

Én million kroner

Da Ruud bestemte seg for at det skulle bli tennisbane, koste hva det koste ville, gikk han fra hytte til hytte og lanserte ideen. Sakte, men sikkert fikk han gehør for sine ideer, og til slutt hadde han solgt inn eierandeler i prosjektet for én million kroner – som var prisen han etter grundige anbudsrunder hadde kommet fram til.

En institusjon

Etter mange runder med en raus grunneier, en velvillig Larvik kommune og skiping av spesialutstyr fra USA og andre steder, sto banen fiks ferdig 2. juli. Denne uka var det klart for Dragen tennisklubbs aller første klubbmesterskap.

– Dette er det beste som har skjedd dette stedet. Banen har blitt en institusjon på kort tid, og et naturlig sted å samles, forteller Ruud. I helgen samlet hytteeiere og fastboende på stedet seg der for å hedre ofrene etter terroren i Oslo og på Utøya.

Store og små – hånd i hånd

Det selsomme er at banen også knytter bånd mellom generasjonene. Her spiller noen never store barn for fullt sammen med besteforeldregenerasjonen, for om du er øvet eller en novise spiller ingen rolle.

– Vi holder kurs hver bidige dag, jeg må nevne at min hyttenabo på 82 år, Else Gade, har møtt opp hver eneste dag siden vi åpnet, smiler Ruud før han og et stort følge av tennisfrelste tusler opp til hytta hans og kaffe og vafler på verandaen.