– Kommunens plikt å legge til rette for konkurranse

Fjord Line er villig til å gå til søksmål for å få plass til «Bergensfjord» i Sandefjord Havn, med avgang til Strømstad. FOTO: Fjordline

Fjord Line er villig til å gå til søksmål for å få plass til «Bergensfjord» i Sandefjord Havn, med avgang til Strømstad. FOTO: Fjordline Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fjord Line stiller seg svært kritisk til Color Lines påstander om at kommunen ikke har plikt til å legge til rette for konkurrenten.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Også Sandefjords rådmann har en negativ innstilling til saken, som skal til behandling i formannskapet 8. mai.

LES: Color Line vil være alene i Sandefjord

–  Vi er sterkt uenig i det synet. Det er kommunens plikt å legge til rette for konkurranse på ruten. Og gi tilgang til terminal- og parkeringsfasiliteter, for samfunnets beste, kommenterer administrerende direktør i Fjord Line, Ingvald Fardal. Han er kritisk til monopolsituasjonen.

LES OGSÅ: Color Line får 145 millioner i bot

– I dag har Color Line hundre prosent av trafikken mellom Norge og Sverige. EU er tydelig på at det skal legges til rette for konkurranse, påpeker Fardal. Han mener Color Line har opptrådt ufint for å hindre Fjord Line muligheten til å legge til.

– Color Line har i 25 år hatt avganger klokken 7 og 10. Først da de ble kjent med vår interesse for Sandefjord, søkte de om å endre fra klokken 7 til 8, som er ny avgangstid. Da er det vanskelig å gjøre det trafikkmessig mulig for oss å seile i mellomtiden, sier Fardal. Han står på at Fjord Line bør få seile et sted mellomklokken 7.30 og 10.30.

LES OGSÅ: Her er ferja som skal ta opp konkurransen til Strømstad

– Får vi ikke tilgang i det tidsrommet, kan vi ikke drive lønnsomt, sier direktøren. Han reagerer på at rådmannen hevder økt trafikk ikke vil bidra til å generere mer trafikk fra Sandefjord.

– Det er fullstendig feilaktig. Vi har erfaring fra Kristiansand, der det er bevist at økt frekvens gir økt volum, sier Fardal. Han mener kommunens innstilling er direkte i strid med intensjonen fra myndighetene.

Artikkeltags