Krever svar om eierutbytte

Styret i Sandefjord Lufthavn Torp vurderte muligheten for eierutbytte på et møte 15. mars. Nå krever Aps Arve Høiberg (innfelt), at fylkesordfører Per-Eivind Johansen forteller hva som kom fram på møtet, og om han anser at et større eieruttak er forenlig med uttalt eierstrategi for lufthavnen. Foto: Olaf Akselsen/ Per Gilding

Styret i Sandefjord Lufthavn Torp vurderte muligheten for eierutbytte på et møte 15. mars. Nå krever Aps Arve Høiberg (innfelt), at fylkesordfører Per-Eivind Johansen forteller hva som kom fram på møtet, og om han anser at et større eieruttak er forenlig med uttalt eierstrategi for lufthavnen. Foto: Olaf Akselsen/ Per Gilding Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hvis Sandefjord lufthavn Torp skal ende opp som et selskap hvor eierne kun vil ta ut utbytte i stedet for å satse på regional gevinst, hvorfor skal da Vestfold fylkeskommune eie aksjer, spør Ap.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Spørsmålet stilles etter at Sandefjords Blad forrige lørdag skrev om at styret diskuterte muligheten for økt utbytte og mulig uttak av egenkapital i Sandefjord lufthavn Torp på et eiermøte 15. mars. Et utbytte på mellom 100–200 millioner skal være nevnt.

Fylkesordføreren bekreftet at eieruttak var et tema på møtet, men hevder han ikke husker hvilke tall som ble nevnt. Det er meget spesielt.

Kan stoppe utviklingen

Nå lurer lederen for Aps fylkestingsgruppe, Arve Høiberg, på om styret har forlatt eiernes strategiske mål for flyplassen. Blir et utbytte på denne størrelsen tatt ut, vil det ha stor betydning for hvorvidt planene for en videre utvikling av Torp er realistiske.

– Hvis det er slik at styret skal jobbe videre med et eieruttak på 100–200 millioner kroner, vil det fullstendig ødelegge strategien om å flytte terminalen til østsiden av flyplassen, sier han, og lurer på hvorfor styret i det hele tatt har jobbet med muligheten for et utbytte om det ikke har kommet til uttrykk fra noen av eierne.

– Slik det framgår nå, har alle eierne gitt samtykke til et slikt type arbeid. Den som tier, samtykker, sier Høiberg.

LES OGSÅ: Gleditsch trosser habilitetsråd

Vil vite hva som foregår

Han krever nå svar fra Fylkesordfører Per-Eivind Johansen (H) om hva som egentlig foregår, og hva som ble sagt på eiermøte 15. mars, ettersom Vestfold fylkeskommune eier 43,26 prosent av Sandefjord lufthavn AS.

– Fylkesordføreren bekreftet at eieruttak var et tema på møtet, men hevder han ikke husker hvilke tall som ble nevnt. Det er meget spesielt. Ap Vestfold ønsker for det første å få rede på hvilken strategi eierne har for Torp. Det skal være et offentlig spørsmål og ikke for det lukkede rom. Vi kan ikke akseptere at skattebetalerne som eier 87 prosent av flyplassen, avspises med et svar som «jeg husker ikke», sier Høiberg.

Sendte brev

Ap Vestfold har derfor sendt fylkesordføreren konkrete spørsmål som de regner med å få svar på. Blant annet størrelsen på eieruttaket som ble drøftet på det nevnte eiermøtet, om spørsmålet ble tatt opp fra eiere eller fra styret, om fylkesordføreren anser at et større eieruttak er forenlig med uttalt eierstrategi for Sandefjord lufthavn Torp, og om fylkesordføreren er fornøyd med hvordan fylkesutvalget er blitt informert om drøftelsene i eiermøtet.

LES OGSÅ: Utenlandstrafikken til himmels … på Rygge

Vil ikke svare

Per-Eivind Johansen bekrefter å ha mottatt brevet, men ønsket ikke å svare på spørsmålene ovenfor Sandefjords Blad i går.
– Jeg skal prøve å få tid til det i morgen. Det er så mye som skjer for tiden, så jeg har liten tid til å sette meg ned å jobbe med det.

LES OGSÅ: - Fjeld fulgte ikke opp styrets vedtak

LES OGSÅ: – Jeg har en helt annen virkelighetsoppfatning

Artikkeltags