Kvinne (50) banket opp ekssamboer

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En 50 år gammel kvinne må sone 120 dager i fengsel etter at hun slo en vodkaflaske i hodet på ekssamboeren.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Paret hadde bodd sammen i flere perioder, men hadde avsluttet samboerforholdet da volden skjedde.


De to hadde likevel bestemt seg for å reise på tur til Sverige sammen, og den 50 år gamle kvinnen – som bor i en annen by – dro hjem til ekssamboeren for å være der til de skulle reise med ferja dagen etter.


Ekssamboeren ba kvinnen om å ta med seg litt sterk drikke – og det gjorde kvinnen, på en betingelse: Hun skulle blande drinkene. Han ble alltid problematisk når han drakk for mye. Det hadde hun opplevd i et turbulent samliv gjennom flere år.


Mannen klaget på at han fikk «bare cola», mens hun mikset seg skikkelige drinker. Da brast det for kvinnen, som tvang en vodkaflaske inn i munnen hans. Det første forsøket endte med at mesteparten av vodkaen rant utenfor, så hun gjentok handlingen. Denne gangen gikk vodkaen der den skulle: Ned i halsen hans.


– Jeg ville gi ham en lærepenge, sa kvinnen i retten. Hun mente at han hadde satt «ondskapsfulle øyne» i henne.


Mannen lugget kvinnen da hun tvang flasken inn i munnen hans, og de endte på gulvet. Der slo kvinnen flasken tre ganger i hodet på ekssamboeren – slik at han fikk brudd i nesen og venstre øyevegg. I tillegg fikk han bloduttredelser, hevelser og sårskader.


Kvinnen hevdet nødverge og berettiget harme i retten, men det gikk ikke retten med på. I stedet dømte de henne til 120 dagers ubetinget fengsel for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. I tillegg fikk hun 5.000 i saksomkostninger.

Artikkeltags