Kvinne pantet for 59,50 - ble millionær

Butikksjef ved Meny Åsane, Einar Stensheim (til venstre), mottok blomster fra Steinar Hvitstein, leder i Røde Kors Sandefjord.

Butikksjef ved Meny Åsane, Einar Stensheim (til venstre), mottok blomster fra Steinar Hvitstein, leder i Røde Kors Sandefjord. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En Sandefjord-pensjonist ble pantemillionær ved Meny Åsane i Sandefjord.

DEL

Kvinnen ble dermed årets første millionær i Vestfold etter å ha pantet tomflasker.

Det forteller Lisbet Kierulf Botnen i en pressemelding på vegne av Norsk Pantelotteri

– Jeg kan fremdeles ikke tro det er sant, sier den nybakte millionæren, som ønsker å være anonym. Ikke engang barn eller barnebarn har fått vite om gevinsten.

Pengene skal hun bruke til oppussing av en liten hytte, og kanskje til ny bil om noen år. 

Den pensjonerte Sandefjord-kvinnen bestemte seg for å rydde opp i tomflasker, resirkulerbart glass og metall hjemme torsdag i forrige uke.

På butikken pantet hun tom flasker for 59,50. Som ofte før trykket hun på Røde Kors-knappen i stedet for den vanlige panteknappen.

– Jeg trodde rett og slett ikke på det som sto på den lange lappen som kom ut, så jeg brettet den fint sammen, la den i lomma og dro rett hjem uten å snakke med noen, sier hun til pantelotteriet.

Jubel på Meny

Butikksjef Einar Stensheim er veldig fornøyd med at millionærene skjedde på Meny Åsane.

– Jeg liker Pantelotteriet godt fordi pengene går til Røde Kors, og folk som trenger ekstra hjelp eller støtte. Men det er klart det er ekstra hyggelig når noen vinner toppgevinsten, og spesielt i min butikk. Jeg er veldig glad på kundens vegne, sier Stensheim sier han ifølge pressemeldingen.

– Viktig støtte for oss

Pengene fra Pantelotteriet er en av Røde Kors sine viktigste inntektskilder og blir brukt både til større hjelpeoperasjoner i utlandet og til lokale prosjekter i Norge, heter det i pressemeldingen.

– Pengene betyr mye for oss lokalt. Det gjør at vi kan opprettholde og utvikle omsorgsaktiviteter for enda flere. I Sandefjord satser vi spesielt på Barnas Røde Kors, en egen avdeling som tilbyr gratis aktiviteter med trygge vokse. Nå som vi har fått en pantemillionær fra Sandefjord, håper jeg det skal bringe enda større pantevilje i befolkningen, sier Steinar Hvitstein, leder i Røde Kors Sandefjord til Norsk Pantelotteri.

Så langt har overtrent 72 millioner kroner totalt gått til Røde Kors´humanitære arbeid fra panteautomatene.
 

Artikkeltags