Lang kø før rettssaken

Advokat John Christian Elden (til venstre) og Eskil Pedersen (med ryggen til) var blant de første som møtte opp utenfor Oslo tingrett ved 07-tiden mandag.

Advokat John Christian Elden (til venstre) og Eskil Pedersen (med ryggen til) var blant de første som møtte opp utenfor Oslo tingrett ved 07-tiden mandag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Allerede ved sjutida var det en lang kø med pressefolk og berørte utenfor Oslo tingrett, på vei inn til rettssaken mot massemorderen Anders Behring Breivik.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Alle som skal inn i tingretten må gjennom en flyplasslignende sikkerhetskontroll, og tingretten har anbefalt å møte opp to timer før retten settes klokka ni.

LES OGSÅ: Gjorde høyreekstrem hilsen

Noe av det første som skjer er at Anders Behring Breivik skal bekrefte sine personalia - navn, bosted, yrke og inntekt. Det er ventet at han her vil benytte anledningen til å erklære at han ikke anerkjenner det norske rettssystemet.


Mesteparten av rettens tid  i dag - trolig nesten fire timer - vil bli brukt på aktoratets innledningsforedrag.

LES OGSÅ: Han skal gi støtte under terrorsaken

Massiv interesse

AUF-leder Eskil Pedersen, sammen med bistandsadvokat John Chr. Elden, var blant de første utenfor tinghuset klokka 07, en kø som med all tydelighet viser at saken er omfattet med interesse langt utenfor Norges grenser. En rekke utenlandske journalister hutret seg gjennom køståing denne småkjølige aprilmorgenen.

LES OGSÅ sak på tb.no: Slik er rettssalen i Tønsberg

Artikkeltags