– Lang uenighet på Torp

- Det har vært mange diskusjoner det siste året, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch, her sammen med tidligere ordfører i Stokke, Nils Ingar Aabol, og Alf-Reidar Fjeld på Sandefjord Lufthavn Torp.

- Det har vært mange diskusjoner det siste året, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch, her sammen med tidligere ordfører i Stokke, Nils Ingar Aabol, og Alf-Reidar Fjeld på Sandefjord Lufthavn Torp. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det har vært mange diskusjoner mellom styret og lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld det siste året.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det opplyser styreleder Bjørn Ole Gleditsch.

Noe av uenigheten har dreid seg om lufthavnas framtid, tilføyer han, uten å ville gå nærmere inn på sakens realiteter.

LES OGSÅ: Alf-Reidar Fjeld sluttet på dagen

En lang prosess

Men Gleditsch opplyser at det har vært en prosess over lengre tid. I denne prosessen ble det nedsatt et utvalg som skulle ta seg av ulike forhold.

Det har dessuten vært et drøftelsesmøte mellom partene og deres advokater, så helt overraskende på Alf-Reidar Fjeld kan ikke oppsigelsen ha kommet, mener Gleditsch.

– Ikke dekkende

Lufthavnas advokat Tarjei Thorkildsen er også knapp med kommentarer.

Men han påpeker likevel at når Fjelds advokat hevder at det er Fjelds ønske om en forbedret arbeidssituasjon som ligger bak oppsigelsen, så er ikke dette en dekkende beskrivelse av bakgrunnen for oppsigelsen.

LES: – Oppsigelsen usaklig, saksbehandlingen amatørmessig

– Uenighet om strategivalg

Tidligere styremedlem Nils Ingar Aabol er uenig i lufthavnstyrets oppsigelse av Alf-Reidar Fjeld.

Aabol kan se tilbake på åtte år i styret for Sandefjord Lufthavn AS som representant for Stokke kommune. Den tidligere ordføreren har bare positive ting å si om Fjeld som daglig leder av selskapet. Derfor er han uenig i avgjørelsen i det nye styret, som ble valgt på generalforsamlingen 18. juni.

Ryktene går

Aabol registrerer at det går mange rykter etter at den nye styrelederen Bjørn Ole Gleditsch uttalte at dette er en personalsak.

– Dette er etter min vurdering ingen personalsak, men uenighet om strategiske veivalg for flyplassens utvikling, sier Aabol.

Han tilføyer at dette er en sak som har pågått en tid, men han vil ikke si hva uenigheten konkret dreier seg om.

– Rett mann

Olav Håkon Aas overtar som midlertidig daglig leder i Sandefjord Lufthavn AS.

– Hvis noen skal greie å samle kreftene på Torp, er dette rette mann på rette plass, sier Aabol som kjenner Aas meget godt.

SE dagens rutetilbud på Sandefjord Lufthavn Torp

Artikkeltags