Lekte kalv og mus med politiet

Fire ungkyr var på rømmen i natt. NB! Det var ikke disse fire, dette er bare noen PR-kåte artsfrender fra nabobygda Kudal.

Fire ungkyr var på rømmen i natt. NB! Det var ikke disse fire, dette er bare noen PR-kåte artsfrender fra nabobygda Kudal. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fire kyr var på rømmen i natt, med politi, journalister og fotografer på hjul. Men ungsauene (unnskyld: - kuene) trakk det lengste strået.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Klokka 00.21 natt til lørdag fikk politiet melding om ei svart ku som gikk i mørket og skapte problemer i trafikken i Fokserød-området, bekrefter operasjonsleder Anne Meyer i Vestfold-politiet.

Kua, eller kalven, var blant annet sett ravende rundt i området i nærheten av Shell på Fokserød.

En politipatrulje ble satt inn i jakten på rømlingen, men den halvvoksne kalven var tydeligvis ikke dum som ei ku, så politijakten var resultatløs. Kanskje hun - eller han - feiret videre i natten. Med kalvedans?

Kuvending

- Klokka 07.38 fikk vi ny melding om en kalv ved Torp. Vi kontaktet en bonde, som fortalte at han manglet fire kalver. Siden har vi ikke hørt noe, så de er sikkert plukket opp, sier Meyer.

- På flyplassen?

- Nei, på veien til Torp.

- Den skulle ikke ut og fly?

- Nei.

Men kanskje den var lei av ku-lde, humrer operasjonslederen som ber om ikke på bli sitert på det siste ...

LES OGSÅ: – Kuene lyver

Forrige ku-tur

For nøyaktig en måned siden var ei ku på bytur i Sandefjord. Den gangen ku-liminerte situasjonen i Haslebakken, midt i melketiden om morgenen.

LES: Heldigvis ble det ingen kulisjon

Bonden på Kudalveien var kanskje minst heldig like før påske.

LES: Møkka rant i strie strømmer

Fikk noen tatt bilde av kalven natt til lørdag? Da er det fint om du sender det til redaksjonen@sb.no

Artikkeltags