Gå til sidens hovedinnhold

– Lilleskolene må bevares

Artikkelen er over 8 år gammel

Fire lilleskoler i Sandefjord står i fare for å bli nedlagt. Det er tragisk hvis dette skjer, mener en tidligere elev.

Mathias Hansen (20) var elev ved Varden ungdomsskole og slet med lese- og skrivevansker. Bare én lærer på 30 elever bidro til at skolehverdagen hans ble slitsom.I samråd med rådgiveren søkte han om å få begynne på Lille-Varden, og kom inn.

Veivalget ble et lykketreff for ham. På Lille-Varden gikk han i to år. Tre lærere på maks åtte elever, og ikke bare teoretiske fag men også verksted og utplassering, gjorde at han stortrivdes i det han kaller et veldig fint miljø.

– Et kjempetilbud

– Jeg trengte litt ekstra hjelp, og lærte vanvittig mye. Det er et kjempetilbud for elever som sliter på skolen. Hadde det ikke vært for Lille-Varden, hadde jeg aldri vært der jeg er i dag, sier Mathias.

Fikk jobb etterpå

Mens han gikk på skolen, var han utplassert på brannstasjonen en dag i uka. Han var også utplassert hos en byggmester en dag i uka i ett år. Det førte til at han fikk begynne å jobbe hos byggmesteren etter at han var ferdig med skolen, og var tømrer i tre år.

Advarer politikerne

Mathias Hansen ber politikerne om å tenke seg ekstra godt om før de bestemmer seg for hva de vil gjøre med Lille-Varden og de tre andre lilleskolene i Sandefjord.

– Hadde det vært opp til meg, burde det bygges flere slike skoler i Sandefjord, sier han.

Politikerne avgjør

Skole- og barnehagesjef Simen Seeberg opplyser at det foreløpig ikke er tatt stilling til hva som skal skje med lilleskolene.
Utvalget som har sett på mulighetene til innsparinger og inntektsøkninger i kommunen (ad hoc-utvalget), har foreslått at lilleskolene enten legges ned, eller samles på ett sted.
Det blir opp til politikerne å avgjøre lilleskolenes skjebne, men dette skjer trolig ikke på denne siden av årsskiftet.

Kommentarer til denne saken