Gå til sidens hovedinnhold

Lover å kutte rølpen i russetoget

Artikkelen er over 9 år gammel

Russen er selv lei av hvilken vending russetoget har tatt. Nå vil de bytte ut rølp og sjangling, med smil og glede.

– At russen ikke har promille på 17. mai kan vi ikke love, men humor og glede blir det, forteller Eirik Christoffer Hamre.

Lei av rølp

Russen har derfor tatt initiativ for at det nå må det bli en endring i hvordan russen er i russetoget på 17. mai.

– Det har vært mange leserinnlegg og kommentarene fra foreldre og andre angående russens tog etter borgertoget på 17. mai. De siste årene har det blitt mer og mer rølpete, med fulle russ som kommer sjanglende uten noe som helst mål annet enn å sprute ned de pent kledde menneskene som står for å se på, sier Hamre.

Ville avlyse

Så ille har det blitt, at årets leder i 17. mai-komiteen, Bente Foshaug, egentlig hadde bestemt seg for å droppe årets russetog.

– Det ønsket vi selvfølgelig ikke. Derfor har russen vært i møte med årets 17. mai-komité og lovet en bedring mot slik det burde være, sier Hamre, og presenterer årets plan.

Revytog

– Russerevyen «fRUSStrasjoner» skal organisere og lede årets russetog. Vi kan love blant annet utdrag fra revyen, ironi og parodier av byens ledelse, og muligens tulle med noen dagsaktuelle hendelser fra byen vår. Slik som skjenkedebatten. Vi som russ vil i hvert fall ikke stenge kranene klokken ett, sier han.

Mer ordnede former rundt russetoget har blitt godt tatt imot av de andre i russekullet.

– Det er ikke noe morsomt å bare gå rundt og røre, og ikke gjøre noe. I gamle dager så folk fram til å se russetoget. Det vil vi innføre igjen. Årets russekull skal bli husket for å lage show, sier Sara Åsly og Silje Kåsin Rusten.

Gøyest med planlegging

– Men blir det ikke veldig mye ekstra arbeid?

– Jo. Det kreves en god del planlegging. Men vi har hatt en undersøkelse på skolen hvor vi har fått inn masse bra ting vi kan gjøre i toget i tillegg til revyinnslag. Det er gøyere med en god og planlagt russefeiring. Da får alle vært med og ha det gøy, sier Hamre.

Kommentarer til denne saken