Gå til sidens hovedinnhold

Målet er å bli størst på møbler på nett

Artikkelen er over 10 år gammel

Mine Møbler har som ambisjon å bli størst på nettmøbler i Norge, Sverige og Danmark.

Salget starter fredag. Da lanserer Erik Græsholt og Preben Kolding det de mener blir Skandinavias største utvalg av møbler på nett.

Del på Facebook

Butikken vil bestå av varer fra 42 ulike møbelprodusenter.

Men i nettbutikkens lokaler på Ranvik Brygge er det ribbet for møbler. Bare en sparsom kontorinnredning med plass til seks personer fyller rommet.

Direkte fra produsenten

– Vi skal ikke ta i møblene. De skal gå direkte fra produsenten, presiserer styreleder Erik Græsholt om forretningsideen.

Leveringstiden vil være den samme som i annen fysisk butikk, men logistikken skal etter gründernes vurdering være bedre. Marginene skal også være større.

I Sandefjord skal det sitte seks personer på kundesenteret og svare på spørsmål fra kundene.

Ingen budsjetter

Græsholt og Kolding har ingen klare budsjetter, men de anser at det skal være mulig å ta én prosent av det totale møbelmarkedet i Norge, hvilket kan bety 150 millioner kroner i året.

– Vi tør ikke håpe på noe, men vi har naturligvis målsettinger om å få en plass i markedet.

Det sier Græsholt, kanskje mest kjent som danselærer og leder av underholdningskonseptet Kaptein Kid for Color Line. Det fortsetter som før, med 22 ansatte som går en travel sommer i møte.

Ingen «jypling»

Græsholt ble tent på ideen som kollega og daglig leder Preben Kolding presenterte.

19-åringen har en klar ambisjon om å lykkes, allerede i ung alder. Han ser på seg selv som kreativ og arbeidsglad spire med forretningsteft Græsholt har kjent Kolding siden han var åtte.

– Han er en energisk ungdom med stor arbeidskapasitet og har god kontroll på hvilke muligheter som finnes på nett. Derfor er vi et godt lag, understreker Erik Græsholt.

– Jeg har aldri vært så glad i skole, og har ikke gått videregående, men jeg har lest noen gode bøker om økonomi og ledelse. En av dem er selvbiografien til Donald Trump, sier den kvikke 19-åringen, som nødig vil bli tatt for å vær en «jypling» i det gode selskap.

Tar med de gamle møblene

Gründerne har imidlertid møtt en del motstand underveis i oppbyggingen av selskapet.

– I møbelbransjen er det noen få veldig store som får lov til å styre bransjen, og de lager særavtaler med produsentene, skisserer Erik Græsholt.

Han mener dette ødelegger kundens mulighet til å velge fritt, etter smak og behag.

– Vi vil gi kunden friheten tilbake, med et stort utvalg av alle typer møbler, fra billig til dyrt, innenfor flere stiler, utdyper Kolding.

I tillegg mener Græsholt de har en genial tilleggsdimensjon når de nå skal rulle nettmøbler ut i Skandinavia.

– Vi tilbyr oss å ta med den gamle sofaen når vi leverer den nye. Dermed slipper kunden heft med møblene som skal erstattes.

Mine Møbler har jobbet i halvannet år med å sikre kontrakter med produsenter, som innebærer leveringsvilkår med garantier og et nett av logistikk- og transportløsninger.