Mange har reagert spontant på at det er en risiko for at julegatene i byen i år vil ligge i mørke. Sandefjord Byen Vår AS som i alle år har stått bak opphengingen av julegatebelysningen, kunne i Sandefjords Blad nylig fortelle at girlanderne med lys nå er blitt så gamle at de ikke lenger duger. Nye girlandere vil koste 350.000 kroner. Det er penger Sandefjord Byen Vår AS ikke ser seg i stand til å skaffe.

Del på Facebook

LES OGSÅ: Slik vil Paaske redde jula

Reagerer

Daglig leder i Postbanken Eiendom, Simen Smith Ringdal, har reagert.
Vi kan ikke la julegatene bli liggende i halvmørke. Vi trenger å vise byen fram fra sin beste siden. Derfor har Postbanken Eiendom bestemt at vi gir 10.000 kroner til nye lys, sier Smith Ringdal.

Det han imidlertid ikke har noe svar på er hvem han skal gi pengene til. Det er mange i byen som ønsker å gi, men ingen har foreløpig stilt seg bak og vil organisere en aksjon.

Vi oppfordrer også andre firmaer i byen å gi penger til dette gode formålet, sier Smith Ringdal.

HER KAN DU MIMRE: Se julebildene fra i fjor.

Facebook

Men det er ikke bare Postbanken Eiendom som har tatt initiativ i denne saken. På Facebook er det i gang en aksjon. Minst to Facebook-sider oppfordrer til kronerulling for i skaffe ny belysning av julegatene i byen.

«En jul uten julelys blir jo litt amputert. Derfor foreslår jeg at vi starter en kronerulling for å få inn penger til årets julebelysning! Det bor, pr. 1/1-2011, 41.811 personer i Sandefjord. Hvis alle gir en tier hver får vi julebelysning i år også», heter det som en begrunnelse for å starte Facebook-siden «Kronerulling for julebelysning i Sandefjord».

Gruppen hadde fredag ettermiddag noe over 200 medlemmer og tallet var stigende.
Reaksjonene som var kommet inn var veldig delte. Noen fastslo kategorisk at å sørge for lys i julegatene i byen klart var en kommunal oppgave, mens andre omfavnet tiltaket og ville være med på en kronerulling.

Problemet er imidlertid også her at det foreløpig ikke står noe sted hvor man skal henvende seg for å få bidratt med sin skjerv.

Her raser debatten!