Mann holdt fanget og torturert

I denne trappeoppgangen ble en mann i 50-årene funnet blødende onsdag morgen. Foto: Per Langevei

I denne trappeoppgangen ble en mann i 50-årene funnet blødende onsdag morgen. Foto: Per Langevei

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

En mann er tatt hånd om av ambulansepersonell etter at han skal ha blitt torturert i en leilighet i Sandefjord sentrum natt til onsdag.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Etter det Sandefjords Blad erfarer skal mannen ha blitt holdt fanget i en leilighet i Sandefjord sentrum natt til onsdag.

Han behandles for fire dype knivstikk i låret og et sår i magen. Han skal ha fortalt til ambulansepersonellet at han fikk en plastpose over hodet og skal ha mistet bevisstheten under det han selv beskriver som tortur.

Mannen skal være ved bevissthet nå og blir fraktet til Sykehuset i Vestfold i Tønsberg. Han ble funnet i Dronningens gate onsdag morgen.

Hørte skrik

Sandefjords Blad har snakket med Marco Antonsen, som bor i samme trappeoppgang hvor mannen ble funnet.

- Vi hørte skrik fra trappeoppgangen og gikk ut for å se hva som var galt. Vi fant mannen, som er i 50-årene, sittende med et håndkle rundt bena. Han forsøkte tydeligvis å stoppe blødningene fra flere sår, forteller Antonsen.

En dame kom ut fra leiligheten hvor mannen hadde vært. Hun skal ha kommet med beskyldninger mot mannen.

- Hun kom med anklager om at mannen skal skadet familien hennes, men jeg vet ikke om det er noe i disse beskyldningene. Jeg var mest opptatt av å hjelpe mannen. Jeg tok ham med meg til 1. etasje, men der klarte han på ett eller annet vis å sette det ene benet fast i trappegelenderet. Jeg klarte heldigvis å få ham løs, forteller Marco Antonsen.

- Torturert hele natten

Antonsens samboer ringte AMK og ba dem om å sende en ambulanse med en gang.

- Da vi ventet på ambulansen fortalte han at han var blitt torturert gjennom hele natten. Han skal blant annet ha fått en plastpose over hodet. Han hadde kommet seg ut da han latet som han skulle på toalettet, og styrtet ut døren, sier Antonsen.

Jourhavende jurist, Katrine Christensen Brygard, sier at hun akkurat hadde hørt om saken da Sandefjords Blad tok kontakt, og at hun derfor ikke har mange opplysninger.

- Jeg kan bekrefte at det har skjedd et tilfelle av knivstikking. Vi holder på med etterforskning rundt det for å se hva det er for noe. En person er kjørt til sykehuset med noen skader, vi vet ikke foreløpig omfang eller hva som har skjedd. Vi er nå i ferd med å snakke med personer som har vært til stede, sier hun.

Naboer til leiligheten hvor episoden skal ha funnet sted, sier til Sandefjords Blad at det over lengre tid har vært mye bråk og uro fra den konkrete boligen. Ifølge en av naboene har det riktignok vært stille og rolig den siste tiden.

To pågrepet

– Vi har nå pågrepet to personer i en leilighet i nærheten av der fornærmede ble funnet. Dette er en mann i 50-årene og en kvinne i 40-årene. Disse er nå tatt inn til avhør og vil bli avhørt utover dagen. Det er kjente personer av politiet, og fornærmede og de pågrepne hadde også kjennskap til hverandre, sier jourhavende jurist, Katrine Christensen Brygard til VG.

AMK fikk melding om hendelsen klokka 08.42 onsdag morgen.

- AMK meldte om funn av en person i Dronningens gate. Mannen var knivstukket. Han er kjørt SiV i ambulanse, er politiets korte melding om hendelsen på Twitter.

Vi oppdaterer saken.

LES OGSÅ:

David fikk tilbake utstyr verdt 300.000 fra stjålet arbeidsbil

Fant deler av menneskekropp i Strømstad

Bussjåfør måtte kjøre i autovern - bussen fikk store skader

Artikkeltags