Gå til sidens hovedinnhold

Mot en løsning på trafikkproblemene på Fokserød

Artikkelen er over 9 år gammel

Det blir «ny» rundkjøring like ved Obs! på Fokserød. Her har det vært store trafikale problemer over tid – men nå kan de bli løst.

– Kommunen hadde et møte med fylkeskommunen og Statens vegvesen om rundkjøringen. Det var et positivt møte, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch.

Trafikken har gått tregt i årevis i denne rundkjøringen, særlig om morgenen og når alle ansatte i området skal hjem om ettermiddagen. Da har det dannet seg lange køer som ikke alltid har vært gunstig for verken næringslivet i området eller reisende som har det travelt og skal rekke et fly.

Flere løsninger er diskutert

Det har vært lansert flere løsninger. Både å åpne Raveien og å bruke den gamle veien til flyplassen har vært diskutert, og deretter forkastet.

– Denne gangen ønsket vi å diskutere en utvidelse av rundkjøringen nærmest Obs!, og å lufte tankene om å legge en ny vei på jordet like vest for tollbygningen på Torp. Det ble ganske raskt klart at ny vei ved tollbygningen ikke er aktuelt, sier Gleditsch.

Skal bygges om for E18

Vegvesenet har allerede kalkulert med at det må bygges to filer rundt rundkjøringen, og at det skal lages to filer 25 meter nedover veien i retning flyplassen.

– Dette er finansiert via den nye E18-utbyggingen, og skal etter planen være ferdig i 2014, sier ordføreren.

Kommunens ønske er at vegvesenet legger 50 meter med to filer i retning flyplassen, slik at trafikken kan få enda bedre betingelser.

LES OGSÅ: E18-naboer vil bli hørt

Vil ha den klar til 2013

– Vi håper at vegvesenet kan forsere utbyggingen av rundkjøringen, slik at vi kan ta den i bruk allerede i 2013, sier Gleditsch.

Han mener at dette vil gi næringsdrivende i Fokserød- og Kullerødområdet bedre betingelser med hensyn til varelevering enn i dag, og at flypassasjerer kan komme seg så raskt som mulig til Torp.

Fredet skog et problem

– Men er ikke bøkeskogen langs denne veien fredet?

– Det er riktig. Derfor kan det bli et problem å få to filer i 50 meter. Personlig mener jeg at det er latterlig at fredede bøketrær – som ikke er spesielt sjeldne i verken Sandefjord eller Vestfold – skal kunne stoppe en smidig avvikling av trafikken til og fra dette området, sier Gleditsch.

LES OGSÅ:_E18-utfordringen ligger under bakken

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.