– Den foreløpige planen er å kunne sette inn ny ferje neste vår, eller i alle fall første halvår 2012, bekrefter linjedirektør Øivind Næss.

Del på Facebook

På strekningene fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals har Color Line satt inn helt nye superspeed-ferjer. Næss sier de for strekningen Sandefjord – Strømstad er på jakt etter en brukt ferje, på størrelse med M/S "Viking" eller større.

LES OGSÅ: Vurderer ny ferje

Begynner å bli utrangert

De ansatte om bord i "Bohus" er informert om at selskapet er på utkikk etter en nyere båt.

Næss sier 40 år gamle M/S "Bohus" etter hvert begynner å bli utrangert, selv om skipet er i god teknisk stand.

LES OGSÅ: Color Line vil bytte ut "Bohus"

– Vi trenger større plass, for å kunne tilfredsstille kravene fra kunder og passasjerer, sier linjedirektøren for Sandefjord – Strømstad.

– Større kapasitet på biler eller passasjerer?

– Vi trenger begge deler for å kunne utvikle produktet videre.

Mye godt egnet på bruktmarkedet

Næss sier de vil investere i brukt tonnasje. Han bekrefter at de er på jakt etter et skip som er betydelig yngre enn "Bohus", gjerne også nyere enn "Viking" som er bygd i 1985.

– Det finnes mye godt egnet på markedet, men så langt har vi ikke noe konkret i sikte. Vi er på utkikk etter et moderne skip med muligheter til å tilpasse for vårt konsept med butikker, restauranter og faciliteter om bord, sier Næss.

– Spennende, bekrefter han og tilføyer at det så langt ikke er tatt noen beslutning om investering. Den kommer når de har noe mer konkret.

– Vi leter etter riktig skip til riktig pris.

Ønsker ikke å flytte fra Brygga

Ifølge Næss er bryggeanleggene i Sandefjord og Strømstad greie å benytte til en større ferje, med noen tilpasninger.

Næss er i den sammenheng svært fornøyd med beliggenheten for Strømstad-ferjenes anløp på Brygga i Sandefjord. Han ønsker ingen flytting, sier det er et stort pluss å kunne legge til så sentrumsnært.

– Vi er godt fornøyde med plassen vi leier av havnevesenet i Sandefjord.