Nett-gründer meldte seg ut av Høyre i protest

Så rødt: Statsbudsjettet fikk Eric Sandtrø, sjef i Fjellsport.no og gründeren bak Komplett, til å se rødt. Foto: Morten Fredheim Solberg

Så rødt: Statsbudsjettet fikk Eric Sandtrø, sjef i Fjellsport.no og gründeren bak Komplett, til å se rødt. Foto: Morten Fredheim Solberg

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Komplett-gründer og leder av Fjellsport.no i Sandefjord, Eric Sandtrø, syns forslaget om å øke grensa for momsfri netthandel er helt borti natta galt.

DEL

– De er splitter pine gale. Jeg sitter her med en e-post klar til å melde meg ut av partiet Høyre dersom det er sant, fortalte netthandelsgründeren til Sandefjords Blad like før statsbudsjettet ble offentliggjort onsdag formiddag.

Dette skrur av lyset for norsk netthandelsindustri.

Og da det ble kjent at regjeringen virkelig ønsker å heve grensa for momsfri handel på nett til 500 kroner, ble e-posten sendt.

– Ja, nå har jeg meldt meg ut. Jeg må innrømme at jeg har tenkt på forslaget i lengre tid, så dette skjer ikke helt i affekt, fortalte Sandtrø litt senere på dagen.

Han mener forslaget kommer til å ramme Sandefjord spesielt hardt, siden det er så mange netthandelsaktører her.

– Og med så gode politiske kontakter langt inn i regjeringskontorene som man har i denne byen, synes jeg forslaget blir enda merkeligere.

- Subsidierer utenlandske nettaktører

Sandtrø er veldig positiv til åpne grenser og fri konkurranse, men her syns han utenlandske nettaktører får vel mye subsidier.

– Dette skrur av lyset for norsk netthandelsindustri. Det er spesielt. Sammenlign det med å løpe en hundremeter. De norske aktørene må altså løpe 100 meter, mens utlendingene kommer unna med 80 meter.

– Dette forslaget er tydeligvis utelukkende for å sikre seg et gjenvalg, sier Sandefjords mest kjente IT-gründer.

ANDRE SAKER om statsbudsjettet i SB:

Artikkeltags