Gå til sidens hovedinnhold

Ni av 10 støtter ordfører Gleditsch

Artikkelen er over 10 år gammel

Ønsket om å fjerne tiggerne fra bygatene, virker ganske unisont.

Det kommer fram i en undersøkelse Analysebyrået SMI har gjort på oppdrag fra SB-tinget.

– Selv om materialet ikke er hundre prosent representativt for hele befolkningen, er svarene så klare at det er grunn til å tro at de gir et klart bilde av folks meninger, sier daglig leder i SMI, Jan Magne Stensrud.

Han mener imidlertid ikke det betyr det samme som at sandefjordinger eller nordmenn er lite giverglade og empatiske.

– Vi må skille mellom at folk synes synd på dem og holdningen til tigging. Norge er kanskje det land i verden som gir mest pr. innbygger, men konfrontasjonen med en litt stakkarslig menneske med pappkrus synes vi er ubehagelig. Det er et nytt fenomen i vår kultur, sier han.

Gruppeleder for Sandefjord SV og politimann Frode Anmarkrud tok i gårsdagens Sandefjords Blad et oppgjør med Bjørn Ole Gleditsch syn på tiggerne.

– Innspillet mitt er ingen støtte til tigging, for ingen tror vel på alvor at tigging bøter på de bakenforliggende årsakene til at de sitter der. Det er et dilemma og en fare for at om de får gode resultater vil de tiltrekke seg flere. Men jeg reagerte som medmenneske på ordførerens menneskesyn og hans generalisering. Han framførte nedlatende og besteborgerlige synspunkt som krevde motsvar.

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch var sikker på støtte i befolkningen for sitt syn. Om det er ni av 10 eller hvilke tall, vet jeg ikke. Men jeg prater med såpass mange at jeg har sånn noenlunde peiling på hva folkemeningen er, sier han.

LES ALT OM TIGGERNE I SANDEFJORDS BLAD ONSDAG.

Kommentarer til denne saken