Nonner selger for en god sak

Søster Ludmila (t.v.) og Søster Maria fra St. Elisabeths Kloster i Hviterussland selger håndlagde produkter på Torvet. 
Foto: Maja Christensen

Søster Ludmila (t.v.) og Søster Maria fra St. Elisabeths Kloster i Hviterussland selger håndlagde produkter på Torvet. Foto: Maja Christensen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ikoner, krusifikser, håndlagde leker i tre, engler i glass og håndmalt porselen. Alt er laget i klosteret med kjærlighet og dyp bønn.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Denne uka er Søster Maria og Søster Ludmila fra St. Elisabeths Kloster i Minsk på plass på Torvet i Sandefjord for å tjene penger til et stort sosialt hjelpearbeid klosteret driver i Hviterussland.
Inntektene kommer fattige og hjemløse mennesker, foreldreløse barn og alkohol- og narkotikaavhengige til gode.

Til og med fredag

– Gjennom det imponerende arbeidet hjelper de også psykisk utviklingshemmede og psykiatriske pasienter. Mange av disse ville ikke ha blitt ivaretatt uten klosterets store innsats, roser Eli Irene Fjose Zahl.
Nonnene reiser rundt i Norge med salgsutstillingen sin. Her finnes mye som man vanligvis ikke får tak i i norske butikker, dessuten skjerf i ull og silke og mange ulike linprodukter.
For å drive med veldedighet, trenger vi penger. Vi er å finne på Torvet i Sandefjord til og med fredag, sier Søster Maria.

Akkurat som Jesus, utelater vi ingen. Alle som kommer til oss, blir hjulpet.

Alle får hjelp

Klosteret ble stiftet av Ortodoks diakonalt søsterskap i 1999. De driver et rehabiliteringssenter for hjemløse, rusavhengige og tidligere innsatte. På gården og i frukthagen får de vanskeligstilte arbeidstrening. De jobber også på ulike verksteder der de blant annet maler ikoner og lager kirkelys, treprodukter og glassengler.
De som jobber, får mat, og man får mulighet til å vaske seg. Dagen både starter og avsluttes med bønn.
Akkurat som Jesus, utelater vi ingen. Alle som kommer til oss, blir hjulpet. Vi gir dem en sjanse til å starte et nytt liv, sier Søster Maria.

Artikkeltags