Coop Obs! på Fokserød har tilbud på Pepsi Max denne uka, og en lastebil fullastet med ni tonn brus skulle levere varer onsdag.

Se bilder fra hendelsen HER!

Men brusen kom aldri i butikkhyllene. Sjåføren av lastebilen rygget som vanlig inn til lasterampa på Obs!, og gikk inn på lageret for å arrangere tømmingen av bilen.

Da valgte bilen, som sto med motoren i gang, å ta seg en tur helt på egen hånd. Den fullastede lastebilen kjørte 35–40 meter rett fram, der den tippet utfor en skråning ned mot et byggefelt.

Der ble bilen liggende i en skråning, uten fare for å falle videre.

Uhellet ble oppdaget da sjåføren kom ut til bilen, og ikke fant den ved rampen. Lastebilen, som veier 16 tonn totalt med ni tonn brus, lå så vanskelig til at det tok Viking redningstjeneste flere timer å redde bilen mest mulig uskadd opp fra skråningen. Viking-mannskapene bygget opp en slags rampe av stein under kjøretøyet før de, svært langsomt, dro den opp på rett kjøl igjen.

Det er uvisst hvor store skader kjøretøyet har fått etter sin lille tur på egen hånd.

Årsaken til uhellet er ikke kjent, men på stedet antok man at håndbrekket på lastebilen trolig ikke ble brukt på da den ble parkert. Brusen kom for øvrig aldri i hyllene på Fokserød, da lasten forskjøv seg under uhellet. Den ble sendt tilbake til Ringnes.