Gå til sidens hovedinnhold

Ordføreren vil tilby trådløs surfing her

Artikkelen er over 10 år gammel

Å sitte på en benk på Torget i Sandefjord og surfe gratis på internett, det må vel være topp?

Torget skal pusses opp og fylles med flere nye elementer. Planene er kommet et langt stykke på vei. Når sommeren er over skal det begynne å skje noe med byens storstue. Da begynner anleggsarbeidene.

Del på Facebook

Ordførerens idé

Nå kaster ordfører Bjørn Ole Gleditsch inn en ny idé på vegne av Høyre: De vil tilby trådløst nettverk gratis på det nye Torget.


– Det vil mange sikkert sette pris på, ikke minst unge mennesker og tilreisende som vil få mulighet til å koble seg til nettet med sin PC, mobiltelefon eller leserbrett. Trådløst nettverk finnes på flere flyplasser, hoteller, hjemme hos folk og andre steder. Men det er ikke mange kommuner som har gjort det vi nå ønsker å få til, sier han.

LES OGSÅ: Slik reduserer du mobilstrålingen

Bruker sitt eget selskap

Gleditsch har allerede snakket med styreleder Geir Ustgård i Sandefjord Bredbånd om dette, og signalene derfra er positive.
Sandefjord Bredbånd er et kommunalt selskap med stor kapasitet som kan ta seg av det tekniske, sier ordføreren.

Fint tilbud til de unge

Et trådløs torg er gode nyheter for Dag Kristian Dvergastein, leder av Unge Høyre i Sandefjord.
Som ungdom flest har han et nært forhold til bruk av moderne kommunikasjonsmidler og internett både på skolen og i fritiden.


Trådløst på Torget vil være veldig positivt for oss unge. Dette er noe vi trenger. Det vil gjøre det mulig for oss å ta med nettet til den store møteplassen som Torget er. Der kan vi sitte og få oss litt frisk luft mens vi bruker nettet. Mindre og mindre av hverdagen vår handler om å være ute og møte hverandre. Det er jo litt usunt å tilbringe så mye tid innendørs, mener han.
Dvergastein er sikker på at utspillet fra ordføreren og Høyre vil fylle et behov. Han synes også det er et framtidsrettet tiltak.
Kristian Horn Hellenes, leder i Vestfold Unge Høyre, synes initiativet fra Gleditsch er veldig bra.
Kult at Sandefjord blir en interaktiv by og en trendsetter i Vestfold, sier han.

Populært på biblioteket

På Sandefjord bibliotek erfarer de ansatte at tilbudet om gratis bruk av internett er populært.
Der kan folk enten bruke bibliotekets PC-er, eller koble seg på nettet trådløst med sin egen PC. Tilbudet er gratis. Brukernavn og passord kan du få ved skranken.
Også på togene og på Sandefjord Lufthavn Torp er det trådløst gratis nettverk.

LES OGSÅ: Pølse-Nilsen vurderer comeback på Torget

LES OGSÅ: Nettverket ditt kan være åpent for uvedkommende