– Sakene mot i alt fire pirattaxisjåfører er blitt avgjort med bøter og inndragning, sier påtaleleder Kjetil Baustad Egelie i Sandefjord-politiet.

To polske menn 19 og 41 år har fått 8.000 kroner hver i bot, etter at politiet knep dem for én pirattur. En tredje polakk på 24 år har fått 12.000 i bot, for to turer.

– Han som har fått den strengeste straffen har fått 30.000 i bot og 150.000 i inndragning. Også han er polsk, sier Egelie.

LES OGSÅ: Razzia mot piratene

Disponerer seks minibusser

Mannen, som er 53 år gammel, har kjørt svart pirattaxi på Torp i lange tider. Ifølge opplysninger Sandefjords Blad sitter inne med, disponerer 53-åringen og et familiemedlem – han som fikk 12.000 i bot – over i alt seks minibusser

– Vi startet med kontroller av mulige pirattaxier i januar, og hadde flere kontroller fram til april. Det er denne perioden vi har gitt bøter og inndragning for, sier politimannen.

– Hvordan har dere kommet fram til inndragning på 150.000 kroner?

– Vi har snakket med 53-åringen, som erkjenner å ha kjørt jevnlig til og fra Torp. Han sier selv at han har hatt et snitt på 70 passasjerer i uka. Vi har tatt inndragning i de pengene vi mener mannen har tjent på den ulovlige virksomheten i denne perioden, sier Egelie.

LES OGSÅ: Kjører fortsatt piratbusser

Kostet rundt 200 kroner

Prisen passasjerene har betalt for en tur til Oslo har variert, men ligger i snitt rundt 200 kroner – som er dyrere enn flere av de lovlige bussene.

– Har polakkene vedtatt bøtene?

– Nei. Vi sendte dem ut tidligere denne uka, så de har vel akkurat fått dem i posten, sier Egelie.

Dersom polakkene ikke vedtar bøtene, vil saken automatisk bli fremmet for Sandefjord tingrett.

Vurderte å inndra biler

– Vurderte dere å inndra noen av bilene som ble benyttet til piratvirksomheten?

– Det gjorde vi, men vi valgte ikke å gjøre det, sier han.

Politimannen sier at det har vært krevende å etterforske pirattaxivirksomheten, men at politiet vil slå ned på det om de oppdager mer av det i framtida.

Politiet har tidligere henlagt en sak mot en sjåfør som de mistenkte for samme piratvirksomhet.