Politiet kjørte over skadet katt to ganger

Ivar Toms ble rystet da han ble vitne til hvordan politiet håndterte en skadet katt i Valløveien i Tønsberg.

Ivar Toms ble rystet da han ble vitne til hvordan politiet håndterte en skadet katt i Valløveien i Tønsberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– De kjørte over katten, men den freste bare enda mer etterpå. Ivar Toms reagerer kraftig på politiets avlivningsmetode.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Jeg sto fem meter unna. En politimann dirigerte, mens den andre kjørte over. Men katten spratt jo opp igjen og døde ikke. Da snudde jeg meg og gikk, forteller postmann Ivar Toms fra Stokke og grøsser - skriver Tønsbergs Blad på sine nettsider.

LES OGSÅ: Politiet: – Forstår publikums reaksjon

– Lang kø

Hendelsen skjedde i 10-tiden på Valløveien i Tønsberg fredag formiddag.

 – Jeg var på postruta mi og kjørte på sykkelstien. Det var lang kø i begge retninger, for det lå en skadet katt på veien. Det var såpass liv i den at hvis noen nærmet seg, begynte den å frese, forteller Toms.

Toms stanset og snakket med en lastebilsjåfør som hadde stoppet på grunn av den firbente grå.

– Jeg dirigerte trafikken i kanskje et kvarter, mens lastebilsjåføren ringte politiet.

– Dyrplageri

Men politiet tok ikke katten til veterinær for å få den avlivet, slik Toms hadde forventet. For å slippe å se på at katten ble klemt under bildekket på politibilen, kjørte han videre.

 – Da jeg stanset ved neste stativ, kom det en mannlig syklist bort til meg og fortalte at han hadde sagt til politiet at han syntes det var dyrplageri. Det er jeg helt enig i, sier Toms.

– Kunne ikke skyte

Operasjonsleder Petter Aronsen opplyser at politiet fikk melding om at det lå en skadet katt i veien og rykket ut til stedet.

– De valgte metoden ut ifra situasjonen. Da politiet kom dit var katten alvorlig skadet med brukket rygg. Det var ikke noe å gjøre, sier Aronsen etter å ha snakket med betjentene som rykket ut.

Han forteller at kattens eier var på stedet da politiet ankom.

– Eieren ba om at politiet tok livet av den på stedet, men vi kunne ikke bruke skytevåpen der. Katten var aggressiv, så den var ikke lett å ta i heller. Folk fikk beskjed om å trekke tilbake. De kjørte over den to ganger, så var den død, sier Aronsen.

Han legger til at det hører med til unntaket at politiet tar seg av hendelser med skadde dyr av mindre størrelse.

– Makabert

– For noen vil det alltid være makabert å avlive et dyr. Det er ikke morsomt verken for dem som ser på, eller de som må gjøre det. Vi prøver alltid å gjøre det så skånsomt som mulig for alle parter. Alternativet her ville være å ta katten i en sekk og fjernet den fra stedet først, men da ville den blitt pint mye lengre, sier Aronsen.

LES OGSÅ: Her skuffer de grevlingen opp fra bassengdøden

– Primitivt

Veterinær Øivind Austefjord ved Nøtterøy dyreklinikk reagerer på politiets avlivingsmetode.

– Å kjøre over en katt for å ta livet av den, synes jeg høres primitivt ut. Det var ikke sånn jeg ville gjort det.

– Hvordan burde politiet tatt livet av katten, synes du?

– Det ville vært bedre å bruke en stor stein. Aller helst burde de ha hentet jekken fra bilen. Da ville de hatt kontroll på avlivingsredskapen, sier Austefjord.

– Men, tilføyer han, – det var bra det ble gjort noe.

Artikkeltags