Rederiene krangler om rutetidene

Color Viking på vei ut sandefjordsfjorden. Foto: Olaf Akselsen

Color Viking på vei ut sandefjordsfjorden. Foto: Olaf Akselsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tre ferjeavganger mellom klokka 07 og 10. Kan det gå bra, da?

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det er nøtten Sandefjords folkevalgte skal forsøke å knekke.To rederier kjemper om kaiplass i dette tidsrommet. Duellantene er Fjord Line og Color Line.

Fjord Line har søkt om å få innpass for en avgang klokka 09 og 16. Det har rådmannen stilt seg negativ til.

Nå mener Fjord Line at Sandefjord kommune kan tildele selskapet en avgang klokka 07, og hevder at dette ikke vil få negative følger for Color Lines avgang klokka 08.

– Har plass

– En avgang klokka 07 passer godt inn i det eksisterende rutemønsteret og vil ikke føre til urimelig fortrengsel for noen, hevder advokat Aksel Joachim Hageler på vegne av Fjord Line.

Havna har plass til tre avganger mellom klokka 07 og 10 fordi havnas kapasitet kan utnyttes bedre. Sandefjord kommune har rett og plikt til å skape konkurranse på denne ruten, hevder han.

Color Line kan om nødvendig justere sitt ruteopplegg med en halvtime, mener Hageler.

– Søknaden bør avslås

Color Lines advokat, Helge Stemshaug, mener formannskapet må avslå søknaden fra Fjord Line både når det gjelder avgang klokka 07, 09 og 16.

– Det er ikke teknisk mulig med en avgang for Fjord Line kl. 07 uten at dette vil skape betydelige driftsforstyrrelser for Color Line og trafikkavviklingen. «Bohus» går klokka 08, men forhales fra Framnæs til kaia allerede klokka 06.30, opplyser Stemshaug.

Kan ikke nekte kaiplass

Kommuneadvokat Ivar Otto Myhre mener kommunen ikke kan nekte Fjord Line i å bruke kaia. Det store spørsmålet for de folkevalgte nå blir om de kan godkjenne Fjord Lines ønske om en avgang klokka 07.

– De må ta stilling til om dette er til urimelig fortrengsel for Color Line, sier han.

Må tilpasse seg

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch er innstilt på at kommunen så langt det er mulig bør legge til rette for konkurranse.

Men det vil være urimelig hvis Color Line som har hatt ferjedrift i Sandefjord gjennom mange år, må redusere sin aktivitet. Poenget er at selskapene må tilpasse seg, mener han.

LES OGSÅ: Aksjonerte mot Fjord Line

Artikkeltags