River boligidyll i strandsonen

Dette trehuset i Østre Nes vei 35, som ligger rundt 30 meter fra strandkanten, skal rives til fordel for en ny bolig i to etasjer, samt en garasje. Foto: Atle Møller

Dette trehuset i Østre Nes vei 35, som ligger rundt 30 meter fra strandkanten, skal rives til fordel for en ny bolig i to etasjer, samt en garasje. Foto: Atle Møller

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Eierne av en eldre bolig kloss inntil stranden på Østre Nes har fått tillatelse til å rive.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det betyr ikke at allmennheten får nye og flotte områder å boltre seg på i Sandefjords skjærgård, for sammen med rivingstillatelsen i Østre Nes vei 35 følger byggetillatelse for en ny helårsbolig, samt en garasje.


Dette liker to av naboene til eiendommen dårlig, og har gjennom sine advokater påklaget rive- og byggetillatelsen.
Dermed måtte saken på politikernes bord, og etter en befaring på den vakre eiendommen, konkluderte flertallet med at dispensasjonene fra forbudet mot å bygge i 100-metersbeltet er korrekt hjemlet i lovverket.

SAKSPAPIRENE FINNER DU HER!

Berører ikke allmennheten

Det er Åse Lill Legland som ønsker å bygge ny helårsbolig på stedet, og hun argumenterer med at riving og oppføring skal gjennomføres på en allerede bebygd eiendom med plassering på tilnærmet samme sted som dagens bygg.
Rådmannen er enig og skriver i sin innstilling at det nye bygget ikke vil få såkalt fortrengende virkning eller berøre allmennhetens interesser. Videre heter det at siden en lekestue også er med i rivingsplanene, så vil eiendommen, etter tiltaket, framstå med to bygninger og ikke tre, som i dag.

Dette vil bare forskjønne området og er ikke til fortrengsel for noen.

LES OGSÅ: Ulovlig sprengning kan koste byggefirmaet 200.000

Øker med 82 kvadratmeter

Det argumentet kjøpte ikke Arbeiderpartiets to representanter i plan- og utbyggingsutvalget, som sammen med SVs ene representant sa et ettertrykkelig nei til Leglands søknad.


– Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at Ap ikke støtter dette. Vi har som prinsipp at eiendommer i 100-metersbeltet som allerede finnes ikke skal gjøres større, med mindre det fører til en opplagt bedring for allmennheten. Her blir det en utvidelse av bebygd areal med 82 kvadratmeter, og det er ikke sammenfallende med allmennhetens interesse, argumenterte Grethe Paaske Gulbrandsen.
– Dette vil bare forskjønne området og er ikke til fortrengsel for noen. Dette blir et nydelig sted, mente utvalgsleder Tor Steinar Mathiassen (H).
Det argumentet ristet Gulbrandsen på hodet av.


– Dette handler da ikke om det blir flott eller ikke. Det handler om å bygge ned strandsonen, mente hun.
Utvalget for øvrig mente at tiltaket vil forskjønne området, og ga sin tilslutning til å gi Legland dispensasjon fra plan- og utbyggingsloven. Legland skal flytte til Sandefjord, og skal bruke Østre Nes vei som helårsbolig.

LES OGSÅ: Kjøp din egen øy – det er bare én liten hake ved det

Artikkeltags