SB inn i A-pressen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Medietilsynet godkjenner salget av Edda-aviser. Nå blir alle dagsavisene i Vestfold del av A-pressen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I juni godkjente Konkurransetilsynet A-pressens kjøp av Edda Media. Onsdag kom godkjenningen også fra Medietilsynet.

Del på Facebook

– Vi er fornøyde med at Medietilsynet har godkjent vårt kjøp av Edda Media. Nå skal vi starte arbeidet med å slå sammen de to selskapene og skape et moderne og kraftfullt mediekonsern, sier A-pressens konsernsjef Thor Gjermund Eriksen.

I Vestfold betyr godkjenningen at Sandefjords Blad, Tønsbergs Blad og Gjengangeren nå inngår i samme aviskonsern som Østlands-Posten, Øyene og Jarlsberg Avis.

Konkurransetilsynet satte som forutsetning at Varden i Skien og Demokraten i Fredrikstad måtte selges. Medietilsynet har ikke uttalt seg om Demokraten, men pålegger i tillegg at A-pressen selger Smaalenenes Avis i Askim, Østlandets Blad i Ski, Rakkestad Avis, Enebakk Avis, Ås Avis og Vestby Avis, slik at konsernets eierandel i medieregionen Østviken reduseres.

– Vi kjøpte Edda Media med ønske om å få med alle avisene videre. Jeg beklager at det ikke er mulig, for det er flotte og gode lokalaviser alle sammen. Nå starter vi umiddelbart arbeidet med å finne gode eiere til disse avisene, sier Thor Gjermund Eriksen.

LES OGSÅ: Ny eier – be­tyr det en ny ret­ning på Sandefjords Blad?

Artikkeltags