Selger tomter for 35 milliioner

Øst for GØIF-banen: Tor Steinar Mathiassen mener tomtene på Høgenhall i  det bevokste området i bakgrunnen vil bli svært attraktive. Foto: Per Langevei

Øst for GØIF-banen: Tor Steinar Mathiassen mener tomtene på Høgenhall i det bevokste området i bakgrunnen vil bli svært attraktive. Foto: Per Langevei Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Forsvarets støyende jetjagere er ikke lenger et hinder for boligbygging på Høgenhall.

DEL

Dette området på Østerøya har tidligere vært umulig å bebygge på grunn av flystøy, i første rekke fra Forsvarets jetfly. Men etter at støyrestriksjonene ble opphevet som følge av en ny støyrapport i 2008, er det gitt grønt lys for utbygging.

Dette benytter de folkevalgte seg av nå. Bystyret har vedtatt, etter forslag fra flertallspartiene Høyre, FrP, KrF og Pensjonistpartiet, å selge kommunens eiendom på Høgenhall med tanke på boligbygging.

– Dette er et strålende område. Det er kupert, har utsikt og er solrikt. Her er det snakk om attraktive tomter som kan utnyttes med varierende bebyggelse, sier Høyres gruppeleder Tor Steinar Mathiassen.

DETTE ER IKKE ALLE ENIGE I: Les her hva tre 12-åringer mener om saken!

Vil gi Sandefjord kommune 35 millioner

Også to andre kommunale eiendommer vil bli solgt til boligformål. Det gjelder et område nær vanntankene på Midtås, og et område ved Storøyaveien.

Salget av de tre områdene vil gi kommunen en samlet inntekt på 35 millioner kroner, og vil bli iverksatt i perioden 2014–2016.
Pengene kommunen vil få av tomtesalgene, blir brukt i finansieringen av ny Bugården ungdomsskole og Lokalmedisinsk senter.
Mens området ved Storøyaveien allerede er regulert, er det nødvendig med en reguleringsprosess for Høgenhall og Midtås.
På Høgenhall er kommunen dominerende grunneier, men det er også andre grunneiere i området som må med på laget.
Eiendomssalg

Kommunens eiendommer på Høgenhall, Storøyaveien og Midtås selges i perioden 2014-2016.
Salgssum er beregnet til 35 mill.

LES OGSÅ: – La matjorda få være i fred

Artikkeltags