Siste blant russen: Jentene laget egen musikkvideo til busslåten

I musikkvideoen er det brukt UV-maling som blir selvlysende. Her er Stine Furustad (til høyre) i videoen, med Lotte Vangstein i bakgrunn.

I musikkvideoen er det brukt UV-maling som blir selvlysende. Her er Stine Furustad (til høyre) i videoen, med Lotte Vangstein i bakgrunn. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det blir mer og mer vanlig med egne russebusslåter. Jenterussebussen Jawbreakers tok det enda ett steg videre.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det holder visst ikke å kapre en bergensk buss, gå under navnet Jawbreakers og å få Ketil Schei som har jobbet med både Madcon og Paperboys til å lage en russebusslåt bare til dem.

For å skille seg ekstra ut, fikk de 26 Sandefjord-jentene Mikkel Gulliksen til å lage en egen musikkvideo til låta.

– Det er så utrolig mange russebusser nå, og mange av dem har egne låter, så det skal litt til for å bli lagt merke til, sier Anne Kathrine Sande.

(Saken fortsetter under videoen)

Kontakter

Det er ingen som kan si at ikke jentene har lagt mye tid og arbeid i bussen. Det å ha russebuss, er dyrt nok i seg selv, om man ikke også skal hyre folk til å lage låt og musikkvideo. Selv sier jentene at de har hatt utrolig mye flaks.

– Vi er en gjeng ressurssterke jenter hvor alle har mange kontakter. Vi tar tak i dem vi kan få tak i og bruker det så mye vi kan, og vi har jo vært veldig heldige og fått ting litt billigere enn andre, påpeker Sande.

Under innspillingen av filmen heiet vi hverandre frem og hadde det kjempegøy.

Jawbreakers egenkapital var på 6.000 kroner, men verdien ble mer med tanke på hvor mye tid og arbeid jentene har lagt i oppussingen av bussen.

LES OGSÅ: Russejentene mer trafikkansvarlig enn gutta

Unikt samhold

Det hele handler om å ha det gøy og å utnytte den ene måneden som russetida varer, til det maksimale. Minnene er viktige for jentene.

Video er da en fin måte, for det sprer seg fort, og ikke så mange har begynt med det ennå.

– Under innspillingen av filmen heiet vi hverandre frem og hadde det kjempegøy. Det skapte et helt unikt samhold mellom jentene og er et evigvarende minne, sier Pernille K. Schanche.

LES OGSÅ: Her er årets russeknuter

Uvanlig med musikkvideoer

Regissøren av filmen, Mikkel Gulliksen, forstår jentenes valg om å lage en musikkvideo.

– Russelåtene har tatt seg opp enormt, og det er et vanvittig høyt nivå på dem. Noen får kjente artister som Skrillex til å lage dem, og de betaler opp til hundre tusen for låtene, så det skal mye til for å skille seg ut. Video er da en fin måte, for det sprer seg fort, og ikke så mange har begynt med det ennå, sier han.

Filmens fotograf var Vi Duc Truong. Klippere var Stine Gundersen og Mikkel Gulliksen. Sminke, hår sto Cecilia Legreid, Marie Pettersen og Martine Hansen for.

LES OGSÅ: Vil ha russefly fra Torp

Artikkeltags