Gå til sidens hovedinnhold

Sjekker røykerom på Bohus

Artikkelen er over 10 år gammel

I baren om bord i Bohus er det røykerom. Nå vil Sjøfartsdirektoratet gjennomføre uanmeldt tilsyn.

Det strides om røykerommet er lovlig. Derfor planlegger Sjøfartsdirektoratet et uanmeldt tilsyn om bord i ferja.

Del på Facebook

LES HER om hvordan det gikk med røykerommet på Tic-kjelleren

Ubehag vil føre til tiltak

– Vi har fått opplysninger om røykerommet som har gjort at vi agerer. Hvis dette er til ubehag for ansatte og passasjerer må vi sette i gang tiltak, sier Torbjørn Husby, underdirektør for arbeids- og levevilkår i Sjøfartsdirektoratet.
Røykerom på passasjerskip i utenlandstrafikk kan tillates i følge tobakkskadeloven. Men det stilles krav. Rommet skal være mindre attraktivt å bruke. Det skal heller ikke ligge i nærheten av der mat tilberedes og serveres. Det skal ikke sive røyk ut i fellesområder der allmennheten har tilgang.

LES OGSÅ: Røykepolitiet slo til på Park.

Bør plasseres et annet sted

Røykerommet på Bohus ligger i baren. Der er det servering av både mat og drikke. Det gjør at Sosial- og Helsedirektoratet rynker litt på nesa av saken.
– Når et røykerom er tilknyttet en bar med servering og det kan sive røyk ut fra rommet, høres det ut som forholdene må rettes på og at røykerommet bør plasseres et annet sted, sier Siri Næsheim, seniorrådgiver i Helsedirektoratet, på generelt grunnlag.
Men ifølge Helge Otto Mathisen, kommunikasjonssjef i Color Line, er det ikke noe problem å ha røykerom i baren på Bohus.
– Vi kan ha så mange røykerom vi vil. Det er definerte områder på alle Color Lines skip hvor det er tillatt å røyke, både ute og inne. Slik har det vært i mange år, sier han.

Drøyt å måtte røyke på dekk

Kommunikasjonssjefen mener det er for drøyt at røykere må ut på dekk for å ta en blås når de reiser med Color Line.
– Det er i utgangspunktet frivillig om man vil ha røykerom på skip eller ikke. Vi har innført begrensninger for røyking på alle våre skip, sier Mathisen og legger til:
– Vi har gjester fra alle land, og de kan røyke på anviste steder. Vi vil at både ikke-røykere og røykere skal være fornøyde med å reise med Color Line.