Gå til sidens hovedinnhold

Slik lager VM-vinneren snacks av mordersnegler

Artikkelen er over 8 år gammel

Mesterkokk Geir Skeie tok utfordringen med svært lokale råvarer.

– Jeg trodde det skulle smake mer beskt, men dette går det jo fint an å spise, konstaterer mesterkokk Geir Skeie, etter å ha kokkelert med den noe uvanlige ingrediensen iberiasnegle.– Det smakte litt som blåskjell.

Tre timer tidligere ute på Hjertnesskogen krøp disse små sneglene lykkelig omkring i hagen til Thom Ekeli Reiersen.

– Det blir bare verre og verre konstaterer leverandøren av dagens snegler, som til vanlig går hardt til verks med salt mot råvaren.

SE BILDENE HER!

Slow food

Nede på kjøkkenet er derimot planene lagt for de små brune plagene, som eneten skal gratineres på fransk vis eller marineres og friteres med en asiatisk vri.

– Eneste forskjell på disse sneglene fra de med hus er at disse har et litt tykkere skinn, forklarer Skeie, som selv aldri verken har spist eller lagd mat med brunsnegler før.

– Jeg synes dette var et morsomt eksperiment, for vi må jo etter hvert begynne å se etter alternative matkilder her i verden.

Det kommer skeptisk latter fra de andre kokkene på kjøkkenet.

– De er jo ikke farlige, de spiser jo bare planter og gress.

Bruk de små

Slimet og det tykke skinnet forsvinner etter to runder koking og en tur i saltlake. Skeie er derimot tydelig på to ting:

– Skal du lage mat med dem er er det nok en fordel å bruke de små og delikate. På menyen kommer derimot ikke hagesneglene, men det er jo en tanke.

Hvis du ikke vil spise sneglene, kan du få tips om hvordan du fjerner dem fra hagen HER!

Kommentarer til denne saken