Stenger kaiområdet

Denne kaibommen er ute av funksjon, og derfor er containere og gjerder satt opp. Sperringene skal hindre at bilene kjører inn på kaia.

Denne kaibommen er ute av funksjon, og derfor er containere og gjerder satt opp. Sperringene skal hindre at bilene kjører inn på kaia. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Deler av kaiområdet i Sandefjord er avsperret, noe stangfiskerne synes er dumt.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Bommen er gått i stykker. Avstengningen er sikkerhetstiltak for utenlandske fartøyer, enten for handel eller annet. Det kommer flere anløp utover sommeren, så gjerdet vi har satt opp, kommer til å stå der en stund, sier havnesjef Bjørnar Christiansen i Sandefjord.

Avstengningen er i tråd med de såkalte ISPS-reglene (International Ship and Port Facility Security Code). Det er en antiterror- og trygghetsregulering som ble innført som følge av terrorangrepet mot USA i 2001.

LES OGSÅ: Må gjerde inn havna neste år

Fiskerne kunne vært flinkere til å rydde og skylle etter seg.

Enkelte fritidsfiskere som ofte står på kaiområdene, gir overfor SB uttrykk for at de ikke synes noe om avsperringen. De får slikt svar:

– Vi etablerer slike stengsler for skipsanløp og kan ikke ta hensyn til fiskerne og andre på land. Vi bruker kaiene til det de er til, sier havnesjefen.

(Havnesjef Bjørnar Christensen. Arkivfoto)

Han ber for øvrig fiskerne skjerpe seg:
– Ofte ligger det agnbokser, fiskeslo, blodsøl, sjøgress, samt sølvflass fra fiskene, igjen på kaia. Fiskerne kunne vært flinkere til å rydde og skylle etter seg, mener Christiansen.

Artikkeltags